Koç Hol­ding Yönetim Kurulu Baş­ka­nı Mus­ta­fa Koç, Türkiye'nin yeni bir seçimi daha kaldıramayacağını belirterek, “Or­tak pay­da Tür­ki­ye ise be­lir­li il­ke­ler çer­çe­ve­sin­de par­ti­le­rin bir koa­lis­yon için an­la­şı­yor ol­ma­sı la­zım” dedi.

Bugün gazetesinden Perihan Çakıroğlu'na konuşan Koç, koa­lis­yon ve er­ken se­çim ihtimalini değerlendirdi. Röportajın ilgili bölümü şöyle:

"(...) gün­dem­de 7 Ha­zi­ran se­çim so­nuç­la­rı ve koa­lis­yon kur­ma ça­lış­ma­la­rı var. Eğer koa­lis­yon ku­ru­la­maz­sa er­ken se­çim gün­de­me ge­le­bi­lir. Si­zin gö­rüş­le­ri­ni­zi me­rak edi­yo­ruz?

Ba­kın, eğer ‘or­tak pay­da­’ Tür­ki­ye ise bel­li il­ke­ler çer­çe­ve­sin­de ku­ru­la­cak bir koa­lis­yon için par­ti­le­rin an­la­şı­yor ol­ma­sı la­zım. Ben yek­ten “hayır” de­me­yi doğ­ru bul­mu­yo­rum açık­ça­sı.

ERKEN SEÇİMİ KALDIRAMAYIZ

Üye­si ol­du­ğu­nuz TÜ­Sİ­AD ya­nın­da TOBB, MÜ­Sİ­AD gi­bi ku­ru­luş­lar da An­ka­ra­’da par­ti li­der­le­ri­ni zi­ya­ret et­ti. İş dün­ya­sı, ade­ta “Er­ken se­çim ol­ma­sı­n” di­ye uz­laş­tı. Siz, na­sıl ba­kı­yor­su­nuz?

Öy­le ol­ma­la­rı la­zım. Dü­şü­ne­bi­li­yor mu­su­nuz, 2 ay son­ra Tür­ki­ye ye­ni­den bir se­çim at­mos­fe­ri­ne gi­re­cek. Tür­ki­ye bu­nu kal­dı­ra­maz. Kal­dır­ma­ma­sı da la­zım. Kar­de­şim Ali Koç da TÜ­Sİ­AD Baş­kan Yar­dım­cı­sı ola­rak bu zi­ya­ret­le­re ka­tıl­dı. On­dan bil­gi ala­ca­ğım."