Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yenilenecek yollardan sökülen asfaltı ziyan etmeden mıcır haline getirip vatandaşın tarla, bağ ve bahçesine gittiği yollarda değerlendirdiklerini söyledi.

Belediyeyi her haliyle, bir çakılıyla, çivisiyle, tek kuruşuyla bile milletin emaneti olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "İsraf etmeden, her çakılını bile gerektiği gibi kullanmak için büyük özen gösteriyoruz. Yıpranan, yorulan, bozulan yolları yenilemek için söktüğümüz asfaltı küçük parçalarına ayırıp, yine asfalt malzemesi gibi değerlendiriyoruz. Finişerin giremediği, asfalt kaplamanın gereksiz olduğu ama vatandaşın bir şekilde kullandığı tarla, bağ ve bahçeye giden yollarına sererek kaplama yapıyoruz" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, sökülen asfaltın makineyle küçük parçalarına ayrılan atığında; normal asfaltta bulunan; bitüm, mıcır ve bağlayıcı petrol malzemelerinin yine bulunduğuna dikkat çekerek, "Asfalt çok kıymetli olduğu için bütün özelliklerini aynen taşıyan atığını da heder etmiyor, değerlendiriyoruz. Mıcır hale gelmiş asfalt atıklarını sıcak havalarda sererek sıkıştırdığımızda mukavemeti de yüksek bir yol yapıyoruz. Kırsal mahallelerimizde bazı vatandaşlarımız tarlasına, bağına, bahçesine giden toprak yolların ıslahı çamurdan ve tozdan kurtulması için yardım talebinde bulunuyor. Biz de asfaltın atığını bile verimli biçimde kullanarak yol yapıyor, ekonomik bir değere dönüştürüyor, çevre kirliliği oluşturmadan değerlendirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.