Koç, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde hizmete giren Koçtaş mağazasının açılışında yaptığı konuşmada, hem sektörün gelişimine hem de nitelikli istihdama katkı sağladıklarını söyledi. 
     Koçtaş'ın 20 ildeki 38 mağazasıyla 200 bin metrekare hizmet alanına ulaştığını hatırlatan Koç, şunları kaydetti: 
     "Artık ülkemiz büyük düşünüyor, büyük davranıyor. Türkiye, 2023'te 2 trilyon dolarlık ekonomisi, 25 bin dolarlık kişi başı milli geliri ile dünyanın en hızlı büyüyen ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyor. Ülkemizin bu hedefe ulaşmasında perakende sektörünün geleceği ve potansiyeli çok büyük önem arz etmektedir. Perakende sektörü ülke ekonomisi açısından daima bir ayna işlevi taşımaktadır. Türkiye gibi genç nüfus oranının bu kadar yüksek ve stratejik öneme sahip olduğu bir ülkede organize perakendenin taşıdığı potansiyel bizlere her zaman yatırımı işaret etmiştir." 
     Tüm yatırımlarında ülkeye ve perakende sektörüne olan güveni net bir şekilde ortaya koyduklarını anlatan Koç, Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un "en büyük sermayem insan kaynağım" sözünü hatırlatarak, kendilerinin de bu düşünceyle çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. 
     Koç, bu yıl açmayı planladıkları 3 yeni mağazayla, büyüme ve yaygınlaşma stratejilerine hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. 
     Türkiye'nin parlak geleceğine, Türk iş dünyasının gücüne ve Türk halkına yürekten güvendiklerini belirten Koç, "İşlerimizi büyütmeye ve ülkemizin global ekonominin önemli oyuncularından biri olması gerektiğine inanarak yatırımlarım yapmaya gayret ettik. Çok şükür ülkemiz de topluluğumuz da bugünlere geldi" ifadelerini kullandı. 
     İlk kez bir Koçtaş mağazasının açılışına katıldığını belirten Koç, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği eşsiz mücadeleyle 'kahramanlık' unvanı alan Kahramanmaraş'ta bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. 
     Konuşmaların ardından mağazanın açılışı yapıldı. 
     Bu arada, Fenerbahçe formasıyla açılışa katılan taraftarlar Koç'a ilgi gösterdi. Kahramanmaraş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Gaffar Akarca da Koç'a sim sırma işlemeli Fenerbahçe tablosu hediye etti. Koç, ayrıca et satırıyla Maraş dondurması kesti. 
     Açılışa, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Pamukçu, Rönesans Genel Müdürü Süha Günel, iş adamları ve diğer ilgililer katıldı.