Koluman Holding, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nde 3 bin 600 metrekarelik bir tesis açtı.
Naberejni Çelni kentinde KIP Master Sanayi Bölgesi’nde yapılan açılış törenine Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman ve diğer Türk ve Tatar yetkililer katıldı. Açılışta konuşan Minnihanov, Kamaz otomotiv fabrikası tesisinde yatırım yapılmasının önemini vurguladı.

Holdinge bağlı Koluman-Rus OOO şirketi Satış Müdürü Ali Yalçın da yatırımın 1,5 milyon dolar olduğuna işaret ederek, “Yıl sonuna kadar burada 25 kişi çalışacak.” dedi.

KOLUMAN, RUSYA’DA AVRUPA STANDARTLARINDA ÜRETİM YAPACAK

Geçen yıl Tataristan Cumhurbaşkanı, Koluman’ın Tarsus Fabrikası’nı ziyaret etmişti. Ziyaret sırasında Mustafa Koluman, “KOE (Koluman Otomotiv Endüstri) ürünlerini Rusya’da satmak, Satılan ürünlerin bakımı, tamiri ve yedek parça ihtiyaçlarını karşılamak, Rusya’da ayni ürünleri üreten firmalarla işberaberliği yapmak, şartlar geliştiğinde Rusya’da üretim yapmak, İleri teknoloji ve inovasyon sağlayarak Rusya’da üretimin artmasına ve maliyetlerin düşmesine yardımcı olmak.” diye Rusya ile ilgili planlarını açıklamıştı. Koluman Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Saltık da Mercedes-Benz’in Rusya’da yaptıkları yatırımın da ev sahibi olduklarını belirterek “Koluman üstyapılarını Rus kamyonlarına koymak istiyoruz. Eğitime çok önem veriyoruz ve Rusya pazarında Avrupa standartlarında treyler üretimi için bilgi birikimimizi yerel firmalarla paylaşmak arzusundayız.” şeklinde konuşmuştu.