Üç kamu bankası ekonomiyi canlandırmak adına çeşitli kredi paketleri hazırladı. Faiz ve vade avantajı olan konut ve taşıt kredisi ürünler arasında öne çıkarken finansman koşullarının uygun olmasıyla birlikte konut ve ikinci el otomobil fiyatları yükseldi. Uzmanlar satın alımlar için bir süre daha beklenmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Hükümetin konut ve araba piyasasını canlandırmak için fazileri düşürmesinin ardından bir anda konut ve araba fiyatları fırladı. Hem konut hem de araba ilanlarında bir anda fiyatlara yüzde 15 leri geçen zam yapıldı. 400 bin liralık konutlar 450-460 bin liraya yükseltilirken, 100 bin lira yazan araba ise bir gecede 120 bin lira olarak güncellendi.

Kahramanmaraş'ta olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde yüzbinlerce vatandaş konut ve ev sahibi olmak isterken bir anda büyük şok yaşamaya başladı. Zira konut faizlerinde yapılan indirimin bir gecede fiyatlara eklenmiş durumda. 

Uzmanlar konut ve araba almak isteyenlerin bir süre beklemelerini tavsiye ediyorlar. Emlak uzmanları fiyatların mutlaka olması gerektiği seviyeye düşeceğini ve beklemenin en makul davranış olacağını ifade ediyorlar.