Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye’nin Ülke Direktörü Emre Erol, konut satışlarının arttığını vurguladı ve “Bu trendin sene sonuna dek devam edeceği görüşündeyiz.” dedi.


Satışlarda gerilemenin durduğunu anlatan Erol, bu durumun sektör için olumlu olduğunu dile getirdi. Erol, “Konuta talep artmaya başladı. Haziran ayında 2015 Ocak ayına oranla yüzde 28 artış görüldü ve 2015’te toplam talebin yüzde 17’si ise Haziran ayında geldi. Bu durum ortaya koyuyor ki yatırımcılar gayrimenkulü güvenli liman olarak görmeye devam etti.” ifadelerini kullandı.



ARAP YATIRIMCI BURSA’YI, ALMAN YATIRIMCI ANTALYA’YI TERCİH EDİYOR

Türkiye’nin çekim alanı haline geldiğini belirten Emre Erol, şunları ifade etti:

“Haziran ayında 718 konut satışıyla İstanbul yabancı yatırımcının ilk tercihi oldu. İstanbul’u 610 ile Antalya, 198 ile Aydın, 125 ile Bursa takip etti. Bursa-Yalova hattı Arap yatırımcıların ilgisini çekerken, Antalya bölgesi ise Alman yatırımcıların ilk tercihi. İngiltere ve İrlanda gibi ülkelerin halkları da sıcak bölgelerde, ufak yazlık evlere yöneliyor. Son senelerde Türkiye’nin dünyada artan popülaritesi, mütekabiliyet kanununun yeniden ele alınması, kaliteli gayrimenkul stokunda görülen artış ve getiri gayrimenkule yatırımları arttıran başlıca nedenler.”