Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünde “Tarımsal Faaliyetler” kursunu tamamlayan Denetimli Serbestlik yükümlülerine Katılım Belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Tören öncesinde Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan GÖZCÜ tarafından müdürlüğe ait birimleri gezilerek Enstitüde halen yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle ilgili bilgi alındı.

Tanıtım gezisi akabinde tarımsal faaliyetler kursunu başarıyla tamamlayan yükümlülere belgelerinin dağıtımı sonrasında kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI özetle; “hükümlülerin iş güçlerinin bu tarz projelerle toplum adına değerlendirildiğini, suça karışan hükümlülerin rehabilite edilmesinin ancak bir iş edinilmesi, bir işle meşgul olunması sonucunda mümkün olacağını, bu sebeplede Kahramanmaraş Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce farklı faaliyet kollarında hükümlülere iş ve meslek edindirildiğini, bu kapsamda tarımsal faaliyetlerde görev alan hükümlülere; verdikleri emekle bir tohumun toprakla buluşmasından itibaren büyüdüğü sürecin her aşamasına şahit olmanın verdiği huzur ve mutluluğu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, bu süreçte destekte bulunan kurum ve kuruluşlar ile denetimli serbestlik hükümlülerine teşekkür ettiğini,” belirtmiştir.

Düzenlenen sertifika töreni sonrasında Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI başkanlığında Koruma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Koruma Kurulu Toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve diğer koruma kurulu üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Atölyeleri toplantı heyeti tarafından birlikte gezildi, görüldü. İş Yurdu Atölyelerinde üretilen ürünler ve hükümlülerin verdiği emek, heyet tarafından büyük bir beğeni ve takdir topladı.

Toplantıda Denetimli Serbestlik Müdürü Ejder ÖZYAŞAR tarafından yapılan sunumda denetimli serbestlik müdürlüğünce yapılan topluma kazandırma çalışmaları, meslek edindirme kursları ve yapılan sosyal faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Hükümlülerin topluma kazandırılmasını amaçlayan projelere destekte bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor, Bir sonraki Koruma Kurulu toplantısına kadar Kahramanmaraş Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne yükümlülerle birlikte gerçekleştirecekleri diğer topluma yararlı projelerinde başarılar diliyoruz.