Türkiye’de ilk kez Bursa’da açıldığı belirtilen korumalı iş yerinde eğitim gören 8 engelli vatandaş, sertifikalarını törenle aldı.

Merinos Gölpark Sosyal Tesisleri’nde yapılan ve Otizmli Çocukları Destekleme Derneği Başkanı Saadet Türkmen’in ev sahibi olduğu sertifika törenine kursiyer engelliler katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Otizmli Çocuklar Derneği’nin, engelleri, üreterek aşmayı hedefleyen korumalı iş yeri projesinin, engellilerin sosyal hayata tutunmalarında önemli rol üstleneceğini söyledi. Alınan sertifika nedeniyle engellileri kutlayan Başkanvekili Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin üreten ve bağımsız yaşayabilen bireyler haline gelmesi için engellilerin korumalı iş yerleri ile desteklenmesi modelini desteklediklerini belirtti.

Otizmli Çocuklar Derneği Başkanı Saadet Türkmen ise Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle 1 Ağustos 2014 tarihinde Bursa’da korumalı iş yeri açtıklarını hatırlattı. Korumalı iş yeri açıldıktan sonra 8 engelliye burada 1 ay süren eğitim verdiklerini ve eğitim alan engellilerin 1 yıldır İŞKUR tarafından istihdam edildiğini vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti: "Burada tekstilcilerin ütü ve paketleme işlerini yaptırmaya başladık, fakat İŞKUR’un verdiği istihdam desteği ağustos 2015 sonu itibariyle bitecek. Bundan sonra gelirler ve giderler derneğimizin uhdesine geçecek. Ayakta kalmak ve daha çok eğitimle daha çok engelliyi istihdam edebilmek için sanayicilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Bunu buradan duyuruyorum."