Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB) sanayicinin parasının rantiyecilere teslim edildiğini ve parasının hiç edildiğini açıkladı.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, KOSB Genel Kurulu ile ilgili açıklama yaptı. Ersoy, Kayserili sanayicilerin 4 Mayıs Pazartesi günü genel kurula gideceğini belirterek, şunları söyledi; “Görüyoruz ki 6 dönemdir OSB'yi yönetenler 7. döneme de talipler. 6 dönemdir seçildikten sonra sanayiciyi unutanlar her seçimden önce olduğu gibi bu kez de OSB'nin genel kuruluna 10 gün kala sanayiciyi hatırlamışlar. Kayseri ekonomisi dibe vururken, üretim dolayısıyla ihracat gerilerken ne yapabiliriz diye düşünmeyenler, 12 yıldır görevde bulunanlar, sanayicinin derdi nedir diye sormayanlar, seçim var diye kahvaltılı istişare toplantıları yapmaya başlamışlar. Sanayicilerimiz bize dert yanıyor, "OSB'de hırsızlık almış başını gitmişken MOBESE sistemini dahi kuramayanlar, sanayiciler üzerinde baskı kurarak işbaşına gelmeye çalışıyor" diye sitem ediyorlar. Biz ekmeğin, üretimin, sanayinin siyaseti olmayacağına, OSB'yi sanayicimize hizmet edecek kişilerin yönetmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Sanayicilerle bir araya geldiklerini ifade eden Ersoy, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sanayimiz diyor ki, “Ankara'da Akyurt Belediyesi, TOBB belediye ortaklığı ile 85 bin metrekarelik fuar alanı yaparken Kayserili sanayici Kaymos fuar alanında yağmur altında ıslandı, çadır içine mahkûm edildi. Kayseri için fuar alanı bile yapamadılar." Diyorlar ki; "Kayseri OSB'yi yönetenler 20 milyon TL'yi sanayi için harcamak yerine üniversiteye doğa bilimleri merkezi yapımına harcadı, sanayicinin hakkı olan parayı genel kurulda sanayiciye danışmadan başka yere kaydırdı." Diyorlar ki; "İnegöl Belediye Başkanı 6,5 milyon metrekare araziyi ihtisas OSB yaptı, sanayiciye 20 TL'den arsayı 5 yıl vadeli verdi. Tasarım merkezi var. 125 bin metrekare fuar alanlarını daha nasıl geliştiririz diye çabalıyorlar, 17,5 milyon dolarlık ihracatlarını 345 milyon dolara çıkarmanın gururunu yaşıyorlar. Kayseri'de ise fabrika arsası metrekaresi 150 liradan satılıyor üzerinden vergi alınıyor sanayici cezalandırılıyor. Sanayiciden ziyade emlak yatırımcılarına satılan arsalar rantiye yeri haline geldi." Sanayicilerimizin dertlerine derman olmayanlara gösterilen tepkinin kamuoyunca da bilinmesini istiyoruz. OSB yönetimine babasından kalan miras gibi sahip çıkıp bırakmak bilmeyenler, hizmet üretmekten aciz duruma düştükleri için OSB yönetimini de işgal etmiş durumdadırlar. Bir Gaziantep'in ürettiğine, sattığına ihraç ettiğine bakın bir de Kayseri'nin ürettiğine sattığına, ihraç ettiğine bakın, Kayserili sanayicilerin nasıl mahrum kaldığını göreceksiniz.”

Ersoy, KOSB Genel Kurulu'nun şehre ve sanayicilere olması temennisinde bulundu.