Merkezi atık su arıtma tesisi ve güneş tarlası gibi çevreci yatırımlarıyla örnek olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ), arıtma tesisinin ikinci etabı için ilk adım atıldı. Geçen yıl hayata geçirilen arıtma tesisinin birinci etabı aksaksız işlerken ikinci etap için de imzalar atıldı. İdari binada düzenlenen imza törenine KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ağustos ayında yapılan açık ihalede inşaata hak kazanan Egesis Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Musal katıldı.

Törende projeyle ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Porsuk, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekle hayata geçirilen merkezi atık su arıtma tesisinin birinci etabının günlük 10 bin metreküp kapasiteyle hizmet verdiğini, ikinci etabın devreye girmesiyle 20 bin metreküp kapasiteye ulaşacağını bildirdi.

'MİLYONLARCA LİTRE SU ARITILDI'

KOSBİ’nin, bünyesinde şimdilik 490 sanayi tesisini barındırdığını ancak yeniden ruhsat vermeye başlamasının ardından bu sayının katlanarak büyüyeceğini, bu sebeple tesis inşaatının zamanlamasının çok iyi olduğunu belirten Porsuk, “KOSBİ'de hayata geçirilen arıtma tesisi sayesinde bugüne kadar fabrikalardan gelen milyonlarca litrelik evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular, Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği'nde belirtilen alıcı ortam deşarj standartlarının altında değerlerde arıtılarak doğaya verildi.” dedi.

'ÇEVRE ŞARTLARI DAİMA ÖN PLANDA'

Sürdürülebilir bir büyüme ve yaşam olanaklarının korunması için çevre şartlarını iyileştirmeye çok önem verdiklerini dile getiren Porsuk, "Bu amaçla bölgemizde merkezi atık su arıtma tesisinin ikinci etabını da geciktirmeden başlaamak istedik. KOSBİ, kurulduğu ilk günden beri çevreci ve tasarruflu kimliğiyle ön plana çıkıyor. Bu misyonumuzu devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Yapım işini üstlenen Egesis Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Musal da, “Projeyi söz verdiğimiz tarihte teslim etmek için elimizden geleni yapacağız. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.