Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) eğitime destekleri artarak devam ediyor. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen "Gıda Teknolojisi Alanındaki Yenilikçi Uygulamaların Yaygınlaştırılması" projesinde bir yıl boyunca eğitim gören öğrenci ve çalışanlara sertifikaları verildi. Projeyi yürüten Kemalpaşa Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki sertifika törenine Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, KOSBİ Bölge Müdür Vekili Mükremin Zülkadiroğlu ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez katıldı.

Törende konuşan Bölge Müdür Vekili Zülkadiroğlu, KOSBİ’nin sanayicilere hizmet etmek üzere kurulduğunu ancak eğitim denildiği zaman akan suların durduğunu söyledi. KOSBİ’nin her anlamda Kemalpaşa’ya katkı yapmak istediğini belirterek, “Bu yıl eğitim alanında iki mutluluğu birarada yaşadık. Birincisi MOPAK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne yaptığımız destek projesi, ikincisi de bugün sertifikalandırdığımız eğitim projesi. Bu faaliyetlerden dolayı KOSBİ olarak büyük gurur duyuyoruz. Umarım daha güzel örneklerini ileride gerçekleştireceğiz. Bize bu kabiliyetleri kazandıran İZKA’ya da teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ise okul-sanayi işbirliğine her zaman önem verdiklerini belirterek, bundan sonra da yapılacak birlikteliklere destek olacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından Gıda Teknolojisi bölümünden 80 öğrenci, mezun 125 kişi, İzmir’de bu alanda eğitim veren 25 öğretmen, KOSBİ’de bulunan gıda firmalarından 80 ve dışarıdakilerden 40 laboratuvar teknisyenine sertifika verildi.

LABORATUVAR YENİLENDİ

İZKA tarafından yüzde 90 oranında finanse edilen proje sayesinde, KOSBİ’nin desteğiyle Kemalpaşa Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü, gıda kontrolü uygulamaları ve araştırmalarında en yeni tahlil tekniklerine sahip cihazlarla donatıldı. Böylece en ileri tekniklerden olan HPLC (Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi) tahlilleri yapılabilecek.