Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle yürüttüğü proje sayesinde, öğrencilerin yüzlerini güldürürken sanayiciyi de nitelikli işgücüne kavuşturacak. Projeyle Kemalpaşa ilçesindeki Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin laboratuvarlarında bulunan teknik donanım, 760 bin TL yatırımla baştan aşağı yenilendi.

Projenin kapanış toplantısına İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu OSB Başkanı Aydın Telseren, KESİAD Başkanı Aytekin Öztaş, İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, proje paydaşları ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan Vali Toprak, sanayicinin nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu, bunun için meslek liselerinin altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, projeyle bunun sağlandığını söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Toprak, “Ülkemizin zengin insan kaynağı var. Nüfusumuzun yüzde 46’sı 30 yaşın altında. Biz bu gençlerimizi, en iyi şekilde eğiterek sanayiye kazandıracağız. Gençler de çok çalışarak Türkiye’yi sırtlayacaklar. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için hep birlikte çok çalışacağız. Biz de gençlerin daha iyi yetişmesi ve ülkeye daha faydalı olması için gerekli düzenlemeleri yapacağız. İZKA olarak bu tip projelere de desteğimiz sürecek.” dedi.

KOSBİ Başkanı Porsuk ise bu projeyle Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teknik donanımlarını, sanayi tesislerindeki gibi son sisteme dönüştürdüklerini belirterek, bundan sonra mezun olan öğrencilerin fabrikalarda rahatlıkla çalışabileceğini söyledi. Lisenin laboratuvarlarını ve teknik donanımını baştan aşağı yenilediklerine işaret eden Porsuk, “Daha önce de Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndaki görevim sırasında, üniversite–sanayi işbirliği çalışmalarında yer almıştım. Bugün de KOSBİ olarak böyle önemli bir projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz. Buradan mezun olan öğrencilerimizi, bölgemizde bulunan fabrikalarımızda istihdam edeceğiz. Bizlerle çalışmak isteyen tüm öğrencilerimize kapılarımız ardına kadar açık.” diye konuştu. Okul Müdürü Emin Coşkun da Türkiye’nin ara eleman ihtiyacının olduğu bugünlerde böyle büyük yatırımları okullarındada görmenin kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Proje kapsamında meslek lisesinin 12 atölyesi ve laboratuvarları yeni teknolojilerle donatıldı. CNC dik işleme merkezi, 3D yazıcı, ölçme kontrol cihazları, bilgisayar laboratuvarına sunucu, akıllı projeksiyon ve görüntü aktarıcı, su ve gaz tahlil cihazları, A3 tarayıcı, densitometre ve çeşitli teknik araçlar alındı.
Okuldaki 35 teknik öğretmen, yeni teknoloji makine, cihaz ve donanımların kullanım eğitimlerini gördü. Okuldaki 840 öğrenci, yeni teknoloji makine, cihaz ve donanımlarla mesleki eğitim imkanına kavuştu. Bilişim teknolojileri alanındaki yedi teknik öğretmene de CISCO-CCNA sertifikalı sistem ve ağ uzmanlığı eğitimi verildi.