Hopur, düzenlediği basın toplantısında, KOSBİD'in OSB'de faaliyette bulunan firmaların bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirtti.
     Üretime ve istihdama katkı sağladıklarını aktaran Hopur, OSB'de doğalgaz sorunu olduğunu ifade etti. Türkiye'de metal mutfak eşya sektöründeki üretimin yüzde 65'ini gerçekleştiren Kahramanmaraş'ta sanayicilerin doğalgaz sorunu nedeniyle zor durumda olduklarını anlatan Hopur, şunları kaydetti:
     "OSB'de 56 fabrikada 6 bin kişi metal mutfak eşya sektöründe ise 3 bin kişi istihdam edilmektedir. Sanayicilerimiz bu sektörde 34 milyon 650 bin dolar ihracat yapmaktadır. OSB'ye yatırım yapan firmaların en büyük sıkıntısı doğalgazın verilmemesidir. 12 firmamız yıllık 6 milyon metreküp doğalgaz ihtiyacını taşımalı olarak karşılamaktadır. Tankerlerle Tekirdağ'dan gelen doğalgaz firmalarımız için ciddi riskler oluşturmaktadır."
     Sektördeki sanayicilerin Çin ve Asya ülkeleri gibi 40-50 civarında ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Hopur, "Hükümetimiz yeni teşvik paketinde kentimizi 5. bölgeye alarak yatırımcısını ne kadar önemsediğini göstermiştir. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. Ancak, şehrin ekonomi lokomotiflerinden OSB'de doğalgazı olmayan başka bir il var mıdır bilemiyoruz. OSB'de doğalgaz sorununa 5 yıldır çözüm bulamadık" dedi.
     Hopur, doğalgaz sorununun Kahramanmaraş Belediyesinden kaynaklandığını ileri sürdü.
     Hopur, sanayicilere desteklerinden ötürü AK Parti milletvekilleri Mahir Ünal, Nevzat Pakdil ve AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür etti.