Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Manavgat Temsilcisi Ali El, son günlerde bazı kişilerin Manavgatlı işletmecileri KOSGEB başkanlığı adına aradığını ve desteklerden faydalanabilmeleri için para karşılığında çeşitli materyaller pazarlamaya çalıştıklarını belirterek uyarı bulundu.

KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El, son günlerde bazı şahısların KOSGEB başkanlığı adına arayarak "KOSGEB'den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz" ifadeleri kullandıklarını belirterek, Manavgatlı işletmelerin bu tarz telefonlara itibar etmemelerini istedi. KOSGEB'in telefonla işletme sahiplerini arayıp, ücret karşılığında hizmet verme ya da ücret karşısında bir materyal gönderme gibi bir uygulamasının olmadığının altını çizen Ali El, şu ifadelere yer verdi: "Son günlerde, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak, KOSGEB’den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz. Bedel karşılığında KOSGEB destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceğiz veya KOSGEB’in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız diyerek, asılsız beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve parasal talepte bulundukları yönünde şikâyetler alıyoruz. KOSGEB'in telefonla işletme sahiplerini arayıp, ücret karşılığında dergi gibi materyaller göndermeleri gibi bir uygulamaları yoktur."

KOSGEB Manavgat Temsilcisi El, halkın KOBİ ve girişimcilere verilen kredi ve destek programları ile ilgili güncel verileri, MATSO hizmet binasında bulunan KOSGEB Manavgat Temsilciliğinden, Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğünden, www.kosgeb.gov.tr adresinden ve 444 1 567 KOSGEB Çağrı Merkezi'nden öğrenebileceğini kaydetti.