Kahramanmaraş'ta Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işletme sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı.

KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini kurumları adına telefonla arayarak dolandırma girişiminde bulundukları bilgisi aldıklarını belirtti.

"KOSGEB'den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz", "KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız" yönünde dolandırıcılık olaylarının olduğunu belirten Gözek, şunları kaydetti:

"Asılsız ve gerçeğe uygun olmayan beyanlarla, işletmeleri yanıltlmaya çalışılıyor. KOBİ'lere ve girişimcilere yönelik hizmet kalitesini arttırmak adına önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu dönemde, elektronik dönüşüm projesi başlatılmıştır. Bu projenin ilk adımı olarak, KOSGEB Destek Programlarına yönelik başvurular, 1 Aralık 2011 tarihi itibari ile internet üzerinden yapılmaktadır. KOBİ'lere ve girişimcilere verilen kredi ve destek programları, öncelikle hizmet merkezlerimiz ve basın-yayın organları aracılığıyla duyurulmaktadır. İşletmelerimiz, KOSGEB faaliyet ve destek programları ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri, web sitemiz, çağrı merkezi ve hizmet merkezlerimiz aracılığıyla öğrenebileceklerdir."

Gözek, KOSGEB'in, KOBİ ve girişimcilere ücretsiz olarak hizmet verdiğini sözlerine ekledi.