Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, ülkesinde avantajlı yatırım yapılabilecek birçok alan bulunduğunu belirterek, “Adanalı yatırımcıları bu avantajlardan yararlanmaya bekliyoruz. Tarihsel bağlarımızı ticaretle daha da yakınlaştırmalıyız.” dedi.

Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Başkan Atila Menevşe ile iki ülke arasında yatırım ve ticaretin artırılabilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu. ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz’ın da katıldığı ziyarette konuşan Başkonsolos Morina, “Marketlerimizdeki ürünlerin yaklaşık üçte biri Türk ürünlerinden oluşuyor. Adana, özellikle tarım ürünleri konusunda oldukça önemli avantajlara sahip. Kosova üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine daha fazla ihracat yapma olanakları bulunuyor. Bu fırsatın mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Kosova’nın yatırımcılara yönelik önemli fırsatlar sunan ekonomik sisteme sahip olduğuna da değinen Morina, “Otoyollar, inşat, enerji, madencilik gibi birçok sektörde yatırımcı bekliyoruz. Bu yatırımcılar neden Adana’dan olmasın. Tarihten gelen bağlarımızı ticaretle pekiştirmeliyiz. Kosova, Adana’nın ilgisini bekliyor.” görüşlerini dile getirdi.

ATO Başkanı Atila Menevşe de Kosova ile mevcut ticaretin yeterli düzeyde olmadığını belirterek, “Bu ziyaretinizi Adana ile Kosova arasındaki gerek ticari, gerekse kültürel bağlarımızın artırılması için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Adanalı işadamlarından oluşan ticaret heyeti ile ilk fırsatta Kosova’yı ziyaret konusunda çalışma başlatacağız. Kosova’da, ilgili bakanlıklarınıza gerçekleştirilecek ziyaretlerin yanı sıra iki ülkenin iş adamlarının ikili iş görüşmeleriyle dostluğumuzu her alanda en üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi.

Ziyaretin son bölümünde ATO Başkanı Atila Menevşe ile Başkonsolos Rrahim Morina karşılıklı hediye takdiminde bulundular.