Adıyaman İl Özel İdaresi 'Yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak' parolasıyla hayata geçirilen KÖYDES projesi kapsamında köylere yönelik altyapı yatırım hizmetlerini sürdürüyor. Bu yıl KÖYDES'le köylere 9.5 milyon TL'lik yatırım yapılacağı belirtildi.

Vali Mahmut Demirtaş, kırsal kesimin ekonomik ve sosyal gelişiminin sağlanması ve köy yollarının standartlarının yükseltilerek kırsal kesimde hayat kalitesinin artırılması amacıyla KÖYDES ve İl Özel İdare yatırım programı kapsamında, 2015 yılında köylere yapılacak taziye evleri ile asfaltı yapılacak olan köylerde incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş, beraberinde Vali Yardımcısı Levent Öztin ile birlikte sabahın erken saatlerinde görüş mesafesinin 10-15 metreye düştüğü etkili ve yoğun sise rağmen merkeze bağlı Durukaynak, Güneşli, Büklüm, Başpınar, Ağveren, Karagöl, Payamlı, Durak, Akdere, Kuyulu, Çemberlitaş, Kızılcapınar, İncebağ ve Küçük Hasancık köylerini ziyaret ederek, köylerin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde gördü. Gittiği her köyde vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve sevgiyle karşılanan Vali Mahmut Demirtaş, kırsal kesime yönelik yapılan yatırımlarla ilgili vatandaşların memnuniyetini vatandaşlarla yüz yüze görüşerek dinledi.

Köylerin önemli eksikliklerinin kalmadığını ancak ihtiyaç hissedilen konularda talepleri değerlendirdiklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, şunları söyledi: "2015 yılı yatırım programı kapsamında köylerimizin altyapı hizmetlerine ağırlık vereceğiz. Bugün merkeze bağlı birçok köyümüzü ziyaret ederek kırsal kesime yapacağımız yatırımları yerinde inceledik. Bununla birlikte köylerde yaşanan sorunları da yerinde görerek vatandaşlarımızla yüz yüze görüşme imkânı oldu. 2015 yılı yatırım programı kapsamında köylerimizin alt yapı hizmetlerinde kullanmak üzere KÖYDES programı çerçevesinde ilimize 9.5 milyon TL'lik bir ödenek geldi. Gelen bu ödeneği merkez ve ilçelerimize bağlı köylerimizin asfaltı, içme suyu ve altyapı hizmetlerinde en etkin ve verimli bir şekilde kullanacağız. İller Bankası'ndan gönderilen ödenekle de 7 köyümüze taziye evi yapacağız. Bugün taziye evi yapılacak köylerimizi de ziyaret ederek, incelemelerde bulunduk. Amacımız, kentlerdeki hayat standardını köylerde de sağlamaktır. Özellikle kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kamu yatırım ve hizmetlerini en hızlı bir şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Köylerimizin altyapısının iyileştirilmesi adına bir önceki yılda olduğu gibi 2015 yılında da daha güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum. Felsefemiz halkımıza hizmettir. Vatandaşımızın memnuniyetini daima ön planda tutuyoruz. Yapılan her hizmete teşekkür ve minnet duyguları ile karşılık veren Adıyamanlı hemşerilerimiz için ne yapsak azdır. Onlar her şeyin en iyisine layıktır."

Gittiği tüm köylerde etrafını saran çocuklarla da ilgilenen Vali Mahmut Demirtaş, çocuklara şeker, kalem, kitap ve çeşitli hediyeler verdi.