Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak, yayınladığı yeni yıl mesajında, “Özellikle Türkiye'nin belkemiği olan esnaf camiamızın yeni yılını kutlar sağlık ve başarı dolu bir yıl dilerim” dedi. 

Kozak, mesajının devamında; “2014 Yılının milletimize ve esnaf camiamıza umut dolu, geleceğe güvenle bakabilen günler getirmesini dilerim. 

Ekonomik anlamda büyük sıkıntılar çeken esnaf ve sanatkârımızın sorunlarının bitmesi en büyük temennim ve her zaman olduğu gibi bu sorunların çözümü için oda olarak gayretlerimizin devam edeceğini belirterek, huzur dolu bir yıl diliyorum” dedi. 

2014 Yılında yapılacak Esnaf Oda seçimlerine de dikkat çeken Başkan Kozak; “Öncelikle şunu belirtmek isterim; odamızın kurucusu olan Merhum Mehmet Kozak babam. Ve ben kendimi bildim bileli babamla birlikte esnaf ve sanatkârımıza hizmet etmeye çalıştım, halen de çalışmalarım devam ediyor. Babam 41 yıl İnşaatçılar odası başkanı olarak esnaf ve sanatkârımıza hizmet etti. Ben kendisinin vefatından sonra seçildim ve 2 dönemdir de başkanlık görevimi yürütmekteyim. Yani birçok üyem beni uzun yıllardan beri tanır. Dolayısı ile her bir üyem ile bire bir tanışır ve muhabbetimiz vardır. En önemlisi gönül bağımız vardır. Bu bakımdan bizim odamız diğer odalardan çok farklıdır. 

Siz bunu duyunca belki 40 yıllık saltanat diyeceksiniz. Hayır değil. Biz buraya makam için değil, hizmet için geldik. Ne rahmetli babam ne de ben odamızdan asla maaş almadık. Odamızın geliri de yok. Zaten ekonomik sıkıntılar çeken esnaf ve sanatkârımıza yani üyelerimize aidat diye gidip rahatsızlık vermeyiz. 

Müteahhitlik yaptım, ama asla hiçbir devlet ihalesine girmedim. Kendi işimizi yaptık, ekmeğimizi kazandık. Kısacası saltanat değil, hizmet için var olduk” dedi. 

Oda seçimlerinin önemine değinen Kozak, daha önceleri esnaf odalarının, esnafın ve kentin sorunlarında söz sahibi olduğunu ifade ederek,  şu anki birlik yönetiminin bu yetkiyi kullanamadığını söyledi. 

Odaların kuruluş amacının, kendi alanında esnafın bir çatı altında birleşerek gelişmesini sağlamak olduğunun altını çizen Kozak, şimdiki haliyle esnafın derdine derman bir birlik yönetiminin olmadığını söyledi. 

Kozak; bir birlik başkanının esnaf odaları arasında birleştirici rol oynaması ve odaların sorunlarına çözüm bulması gerektiğini ifade ederek, makam kaygısı ile kendi odasının dışında diğer odaların seçimine müdahil olmasının ahilik geleneğine ters düştüğünü, bu tür oyunlara esnafın cevabının sert olacağını vurguladı. 

Kozak, seçime müdahil olma yerine, esnafın etki altında kalmadan, boş vaatlerle esnafın kanaatine tesir etmeden, seçimlerin etik kurallar içerisinde adayların kendilerini anlatması ile yapılması gerektiğine inandığını söyledi. 

Aday olma hakkına sahip her üyenin aday olabileceğini, bunun en demokratik hak olduğunu ifade eden Kozak, 2014 yılının esnaf odaları için büyük bir değişim yılı olacağının sinyallerini verirken; ilerleyen günlerde önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi ve: “2014 Yılının ve Oda seçimlerinin milletimize, esnaf ve sanatkârımıza hayırlar getirmesini diliyorum”  diyerek sözlerini noktaladı.