Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bulunan termal oteller Kurban Bayramı dolayısıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın şifalı suyu ve modern termal tesisleri ile yerli turistlerin ilk akla gelen turizm merkezlerinden biri haline geldiğini kaydetti. Güven, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki otellerde yüzde 100 doluluğa ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Kozaklı'nın yatak kapasitesinin 7 bin olan ilçe nüfusunu yakaladığını, yapımı devam eden devre mülk şeklindeki tesislerin de devreye girmesi ile 10 bine ulaşacağını belirten Güven, bundan sonra tanıtıma ve hizmet kalitesine daha fazla yer vererek fiyatta değil, hizmet ve kalitede rekabeti sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Kozaklı'daki termal tesislerde yerden çıkışı 98 derece olan şifalı suyun yanında çamur banyosu, SPA merkezlerinin de hizmet verdiğini anlatan Güven, bu özellikleriyle ilçedeki tesislerin şifa dağıttığını söyledi.