Adana’nın Kozan ilçesinde, salça yapımında kullanılan kırmızı biber satışları başladı. Salçasını kendisi yapmak isteyen vatandaşlar, biber almak için gittiği kapalı halk pazarındaki fiyatların değişkenliğinden yakındı.

Adana’nın Karaisalı ve Karataş ilçelerinde yetiştirilen salçalık biberler tezgahlarda kilosu 1,30 TL’den satışa sunuldu. Salçalık biber almak için tezgahları dolaşan vatandaşlar fiyatın geçen haftaya göre daha yüksek olduğunu belirtti. Pazarcı esnafı ise biberi tarladan 1 TL’ye alabildiklerini, aşırı sıcaklar nedeni ile biber tarlalarında önemli ölçüde kuruma yaşandığını, bu yüzden biber bulmakta güçlük çektiklerini belirtti. Esnaflar ilerleyen günlerde fiyatın daha da artabileceği uyarısında bulundu. Geçen hafta kilogramını 1 TL’den satmaya başladıkları salçalık biberi bu hafta 1.30 TL'ye sattıklarını ifade eden İshak Koçyiğit isimli esnaf, sezonun henüz yeni açıldığını, ilerleyen günlerde talep arttıkça biberin tarladaki fiyatının da artabileceğini söyledi.

Önceki yıllarda ilçe merkezi dışında bulunan Sebze Hali'nde satışı yapılan salçalık biber ve domatesin, vatandaşlardan gelen talep üzerine bu yıl ilçe merkezindeki kapalı halk pazarında yapılacağı bildirildi.