Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Krefeld İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bir programda sendika, işçi temsilcileri ve işveren temsilcileri ile bir araya geldi. Krefeld SPD Anakent Belediye Başkan Adayı Frank Meyer' in davetlisi olarak temsilcilerle görüşen Kraft, bilim, sanayi, teknoloji ve eğitim konularına değindi. Almanya' nın bir sanayi ülkesi olduğuna dikkat çeken Kraft, “aşadığımız ekonomik krizi kolay atlatabilmemizi sanayi ülkesi olmamıza borçluyuz.

Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada sanayiye yatırım yapmalıyız. Yatırımcıların sorunlarına çözüm üretip daha çok yatırım yapmalarını sağlamalıyız” dedi. Yaşlanan işgücü ve kalifiye eleman sorununa ise acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Kraft, “İşverenler mutlaka gençlere meslek eğitimi imkanı tanımalı. Sendikalar ise bu konuda zorlamalı. Aksi takdirde ileride kalifiye eleman sorunu yaşayacağız. Sanayiye ağırlık vermeliyiz. Gençlere istihdam sağlamalıyız” açıklamasında bulundu.

Eğitim konusuna da değinen Kraft, eyalet olarak 2012 yılında ' Hiçbir çocuk yarı yolda kalmasın ' model projesini başlattıklarını hatırlattı. Bu proje için eyalet olarak 120 milyar Euro’luk yatırım yaptıklarını söyleyen Başbakan Kraft, “Eğitim ailede başlar. Bu yüzden okul öncesi aileleri eğitmek için çalışmalar başlattık. Meslek eğitimi öncesi aileleri bilgilendirdik. Halen okula başlayıp diplomasız okuldan ayrılanların oranı yüzde 20. Eyaletimizde eğitim sisteminde önemli değişiklikler yaptık. Anaokulu kayıtları erken yaşlarda başladı. Ve bu çocuklardan ücret alınmadı. Sınıflardaki öğrenci sayılarını azalttık. Eğitim konusunda daha çok yapacak işimiz var” dedi.

Başbakan Kraft, önlem almanın başarılı olduğunu belirttiği konuşmasında “Ailelerde sorunlar başlamadan yaptığımız yardımlar bizi ‘Hiçbir çocuk yarı yolda kalmasın’ hedefine adım adım yaklaştırıyor. Çocuklara, eğitime ve geleceğe yaptığımız yatırımla kamu kasalarında artan harcamaları durdurmayı amaçlıyoruz.” dedi. Kraft, bu projelerde en zor olanın aileler ile bir bağ kurmak olduğuna dikkat çekerek, “Bunu başarabilirsek onların sorunlarını öğrenerek onları bir projeye dahil edebiliyoruz. Böylelikle ailelerde, toplumda ve sosyal hayatta çıkan sorunları önleyebiliriz. Bu sorunlar önlenmezse, ilerde yapılan büyük maddi harcamalara rağmen tamir edilemiyor.“ şeklinde konuştu.