Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KMTSO) düzenlenen, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu toplantısına katılan Yavuz, gazetecilere, istikrar ve terör olaylarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
İş dünyası olarak, terörün her türlüsünü, kim tarafından gelirse gelsin lanetlediklerini vurgulayan Yavuz, "Türkiye ne zaman istikrara kavuşsa muhakkak bu tip olaylar çıkıyor.  Şu an bizim yapacağımız, sağduyulu davranmaktır" diye konuştu.

Uluslararası arenada birtakım olaylara çanak tutulduğunu, bu oyunlara gelinmemesi gerektiğine dikkati çeken Yavuz, "Mümkün olduğu kadar sağduyulu davranıp, olayları çok sakin bir şekilde geçiştirip, bir an önce de hükümeti kurulması, hükümetin bunlarla ilgili birtakım sorunları çözüp bertaraf etmesi bizim en büyük dileğimiz. Bir ülkede huzur yoksa, barış yaksa orada ekonominin ve ticaretin iyi gitmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Yavuz, Türkiye'yi yurt dışına tanıtırken, turizm ve ticaretin önemine değinerek, "İhracat yaptığımız ülkelerin hepsinde sorun var. Suriye en büyük pazarlarımızdan bir tanesi. Irak en büyük pazarlarımızdan bir tanesi. İran, Mısır gibi ülkelerin karışık olması direkt bizi de ilgilendiriyor. Hükümetin bir an önce kurulup, bu tür olayları bertaraf etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.