Çok sayıda insanın anında nakit için çözüm üreten bankalara fazlasıyla güvendiğini biliyoruz. Giderek gelişen teknolojiler hem başvuru hem de onay sürecini çok daha hızlı bir noktaya taşıyor. Bazı durumlarda pek çok insanın tek çıkış noktası olarak görülen krediler, alınması zaruret oluşturan bir durum haline gelebilir. Aslında istenmeyen bir durum dahi olsa, iyice araştırılmalı ve bundan sonraki başvurular en azından çok daha bilinçli bir şekilde yapılmalı. Çalışma strateji ve politikalarına göre bankaların insanlardan beklediği bazı durumlar var. Eğer bu gereklilikleri yerine getirilirse, bankaların insanlara kredi imkânı tanıması çok daha kolay olacak.

         Kredi Notu ve Önemi:

        Findeks sitesinin sunduğu avantajlarla birlikte, hem bankalar hem de bireysel olarak insanların kredi notu hakkında en detaylı bilgilere ulaştığını biliyoruz. İnsanların başvuruları daha önceki girişimleri ve yapmış oldukları bankacılık işlemleri, belirlenmesinde en önemli faktörleri temsil ediyor. Kredi notu yeterli olduğu takdirde, fırsat kampanyaları da dâhil olmak üzere bankaların sunduğu tüm imkânlardan yararlanmak, müşteriler adına çok daha kolay olacak. Pek çok bankanın müşteri ayrımı yapmadan kredi imkânı sağladı bilinirken, notunuz yeterli olduğu takdirde pek çok bankanın farklı imkânlarından yararlanmanız çok daha kolay olabilir.

         Kara Liste:

      Daha önceki kredi kullanım fırsat ve şartları ile beraber ödemelerini zamanında yapmayıp, süreci kadar sorunu uzatan insanların bankalar nezdinde kara listeye yazıldığını söyleyebiliriz. En yüksek faizli krediler başta olmak üzere, hiçbir haktan yararlanamayan bu tarz insanlar, adeta kredi konusunda fişlenmiş olabilirler. Kredi başvurusu yapmadan önce kendi notunuz hakkında detaylı bilginiz olur veya durumunuzu daha net bir şekilde görürseniz, daha bilinçli bir başvuru ve müracaat sizin için avantaj temsil edebilir. Pek çok insanın kredi için farklı yöntemleri deneseler de red cevabı ile karşılaşması, aslında kredi notu ve kara liste ile de yakından alakalı bir durum olarak dikkat çekiyor.

           Yeterli Gelir Belgesi

 Maaşlı ve ücretli olarak aile bütçesine koordine eden insanların kredi başvuruları da gelirleri ile doğru orantılı olmalı. Aksi takdirde red cevabını almak olağan bir durum olacağı gibi, insanları da hayal kırıklığına uğratabilir. bilgilendirdiğiniz maaşınıza uygun kredi talebiniz ise genellikle olumlu karşılanan bir süreci temsil edecek. artık çok kolay.