Fransa lideri François Hollande, Atina'nın kreditörlere gönderdiği önlemler paketini "olumlu" şeklinde yorumladı. Diğer Avrupalı yetkililer de olumlu mesajlar verdi.

Atina'nın yeni bir kredi anlaşması karşılığında Brüksel'e gönderdiği 12 milyar Euro'luk kemer sıkma önlemlerine ilişkin gelen ilk tepkiler olumlu. Tasarruf paketini gerçekci bulduğunu ve bunun müzakere masasına dönmek anlamına geldiğini vurgulayan Fransız lider Hollande, "Yunanlar, Euro bölgesinde kalmak istedikleri kararlılığını gösterdiler. Önerdikleri program ciddi ve gerçekçi." dedi.

Diğer AB yetkililerinden de benzer açıklamalar geldi. Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, kreditörler tarafından detaylı bir incelemeye alınan Atina'nın yeni önlem programına dair kararın büyük ihtimalle bugün verileceğini söyledi. Eurogroup maliye bakanlarının yarın da önemli bir karar vereceklerini belirten Dijsselbloem, önerilerin içeriğine ilişkin ise sadece "ayrıntılı bir metin" demekle yetindi.

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici ise "Yunanistan ile bir anlaşmaya uzak değiliz." dedi. Moscovici, "Yunan tarafı artık müzakere ruhuna yapıcı ve olumlu bir şekilde geliyor." ifadelerini kullandı. Yunanistan'daki kapalı bankalara ilişkin de anlaşma sağlanmasının ardından durumun normale dönebileceğini söyledi.