Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Temmuz ayı dış ticaret ve Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Zeytinoğlu, "Temmuz ayında ithalatımız gerilemesine rağmen ham madde ithalatının düşmesini ve tüketim malı ithalatının artmasını endişe verici buluyoruz. Ağustos ayı ihracatımız da 10,5 milyar dolar ile düşük seyrini korumaya devam ediyor." dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Mal gruplarına göre ithalatı incelediğimizde ithalatımızın yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan ara malı ithalatının yılın ilk 7 ayında yüzde 15 gerilediğini görüyoruz. Toplamda ithalatımız yaklaşık yüzde 11 gerilediği bir dönemde ise tüketim malı ithalatımızın yüzde 2,2 arttığını görüyoruz."

Dış ticaret rakamlarının ekonomideki durgunluğun sinyalini verdiğini belirten Zeytinoğlu, "Temmuz ayı itibariyle yıllık ihracatımız 148,9 milyar dolara, Ağustos ayı itibariyle ise 147,9 milyar dolara geriledi. Oysa OVP’de hedeflenen 173 milyar dolar. İhracatımız bu yıl paritenin olumsuz etkisini yaşasa da düşük seyrediyor." ifadelerini kullandı.