"Yükseköğretim Öğrencilerine Yönelik İşbaşı Eğitimi Programı" İşbirliği Protokolü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ile Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce’nin katıldığı toplantıda imzalandı.  

İşbaşı Eğitim Programın temel amacı; mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasıdır.

Programa katılan üniversite öğrencilerimiz zorunlu veya isteğe bağlı stajlarını bu program aracılığıyla yapma şansına sahip olarak iş arama sürecinde bu deneyimlerine CV’lerinde yer vermek suretiyle iş bulma sürecinde yaşanan deneyim eksikliği engelini aşabileceklerdir.

İmzalanan protokol ile İŞKUR'a müracaat ederek gerekli işlemleri tamamlayan öğrencilerimiz bir yandan mesleki deneyim veya iş tecrübesi edinirken diğer yandan program süresine bağlı olarak net asgari ücret düzeyinde gelire sahip olacaklardır. Günlük 36,5 TL zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından yapılacaktır.

Üniversite öğrencilerinin program süresince burs veya öğrenim kredileri kesilmediğinden öğrenciler burs veya kredilerini almaya devam edebilmeleri de programın öğrenci açısından önemli artılarından birisidir.

Ayrıca program süresince öğrenciler adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri Çalışma ve İş Kurumu tarafından karşılanacaktır.

İşbirliği Protokolü imza töreninde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci "Rektör olarak ilk atandığımız günden bu yana öğrencilerimizin daha kaliteli ve rahat bir ortamda kişisel gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar içersinde yer alacağımızı, bu yönde hiç durmadan çaba sarf edeceğimizi ifade etmiştim. İmzaladığımız bu protokol ile öğrencilerimize mesleki deneyim ve tecrübe kazandıracak önemli bir imkân sağladığımızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum" diyerek duygularını dile getirdiler. 

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce ise "Kahramanmaraş sevdalısı bir kişi olarak, ilimiz için çok önemli bir kurum olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize hemen her zaman her türlü desteği vermeye ve yardımı sağlamaya hazırız. Rektör hocamızdan gördüğümüz samimi yaklaşım bizi daha da fazla heyecanlandırıyor. Üzerimize düşen her türlü desteği vermeye gönüllü olarak hazırız" diyerek işbirliği protokolünün imzalanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.