Saltalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Andırın ve Türkoğlu ilçeleriyle şehrin güney kısmının seracılık için en uygun bölgeler olduğunu ifade etti. Seracılığa elverişli bölgelerin değerlendirilmesinin önemine değinen Saltalı, şunları kaydetti:
     ''Çiftçilerimiz eğer yoğun üretim deseninin dışındaki dönemlerde ürün yetiştirebilirse daha çok para kazanmış olur. Bu bakımdan seracılık son yıllarda önemli gelişmeler gösteriyor. Türkoğlu ve Andırın ilçeleri ve kentin güney kısımlar seracılığa en uygun bölgelerdir. Bu alanlarda ocak ayına kadar ısıtmadan domates, kış süreci içerisinde brokoli, karnabahar, tara lahana, soğan, marul ve maydanoz gibi kışlık ürünleri örtü altında yetiştirme şansımız var.'' Seracılığın yaygınlaşması durumunda çiftçilerin piyasaya süreceği ürünlerle iyi kazanç elde edebileceğini anlatan Saltalı, seracılığın gelişimi için ''7 çiftçiye 7 dekar seracılık'' faaliyeti için ortam hazırlandığını kaydetti.
     ''Seracılıkta Akdeniz Bölgesi'nin tedarikçisi olabiliriz'' diyen Saltalı, ''Biz bu bölgede ısıtmadan ziyade örtü altı üretimi tavsiye ediyoruz. Soğuğa dayanıklı ürünleri ısıtmadan yetiştirebilirsek çiftçilerimiz daha ekonomik ve fazla bir geliri sağlayabilir. Isıtma maliyetini devreye girdiği zaman maliyetler yükseleceği için çiftçimizi caydırabilir'' diye konuştu.
     Saltalı, üniversitede oluşturdukları serada başarılı sonuçlar aldıklarını sözlerine ekledi.