Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş’ta AR-GE eksikliği nedeniyle yapılamayan, şehrin sorunlarının çözümünü temel alan akademik proje ve lisansüstü tez çalışmalarına yüzde 30-50 oranında ilave destek veriyor.

KSÜ Senatosunun 05.12.2018 tarih ve 22 sayılı toplantısında alınan kararla KSÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesine “İlimizin sorunlarına yönelik yapılacak lisansüstü tezlere, araştırmalara ve projelere komisyon kararı ile belirlenen bütçenin tezlerde %50’ye, münferit projelerde ise %30’a kadar ilave destekler verilebilir.” ibaresi eklenerek, bu yönde yürütülen akademik çalışmalar teşvik edildi.

Kahramanmaraş’ta bulunan kurum ve kuruluşlarla, özel sektör temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve meslek odalarıyla yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde ilimizde AR-GE eksikliği nedeniyle yapılamayan ancak araştırılmasında fayda görülen 202 konuyu belirleyerek ilan ettiklerini ifade eden KSÜ Rektörü Can, “İlgili konularda yapılan çalışmaları üniversite olarak yüzde %50’ye kadar destekliyoruz. Belirlenen konuların dışında kalan konulara ilişkin talepleri de ilgili birimlerimiz aracılığıyla listeye eklemeye devam ediyoruz. Amacımız şehrimizin ve bölgemizin öncelikli sorunlarına çözüm önerileri getirerek, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katma değer sunmak.” diye konuştu.

Kahramanmaraş’taki kurum ve kuruluşlarla verimli ve etkili işbirliklerini uyum içerisinde yürüttüklerini hatırlatan Rektör Can, “Üniversite olarak topluma eğitim, bilim ve teknolojide öncülük etmek gibi önemli bir misyonumuz var. Kâğıt üzerinde kalan değil, ülke ve bölge için üretim ve katma değere dönüştürülebilen, sorunlara çözüm önerileri getiren akademik çalışmalara öncelik veriyoruz. Bu yönde çalışmalar yürüten akademisyenlerimizi üniversitemiz imkânları ölçüsünde desteklemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akademik çalışma yapılması planlanan konuların tespiti aşamasında emek veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı’ya teşekkür eden Rektör Can, üniversitelerin öncelikle şehir ve bölgenin sorunlarını çözmeye çalışan bilim ve araştırma merkezleri olduğunu sözlerine ekledi.

İlk etapta tespit edilen konu başlıklarının üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından ilan edildiğini hatırlatan Rektör Can, “Bu konular dışında kalan araştırılmasında fayda görülen konu önerileri [email protected] üzerinden elektronik posta ile iletilebilir.” dedi.