Balsuyu, borsa binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden itibaren aşk ve şevkle hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını belirtti. 
     Özellikle kentin tanıtımı noktasında yapılan çalışmalara katkı sağlamaya çalıştıklarının altını çizen Balsuyu, şunları kaydetti: 
     "Birliğin ve beraberliğin rahmet olduğuna inanan biri olarak aldığımız görevi hakkıyla yerine getirme gayreti içerisinde kültür çalışmalarına elimizden geldiğince önem verdik. İnsana yapılan yatırımın önemine inanarak şu anda 150 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Ayrıca, TOBB'dan memleketimize bir mesleki eğitim kompleksi talebinde bulunduk. TOBB yönetimi de talebimizi boş çevirmediler. Geçen hafta, milletvekillerimiz Mehmet Sağlam, Sevde Bayazıt Kaçar ve Nevzat Pakdil ve Vali Vali Şükrü Kocatepe'nin katılımıyla Ankara'da protokol imzaladık. Memleketimize hayırlı olsun. Bu birlikteliğin devam edeceğini düşünüyoruz." 
     Kentle bütünleşen tarhanayı coğrafi işaret olarak tescil ettirdiklerinin altını çizen Balsuyu, "Bunun yanında Kahramanmaraş yemekleriyle ilgili bir kitap hazırladık. Özellikle tanıtım toplantıları ve fuarlarda bu kitaplardan dağıtıyoruz. Gerçekten büyük ilgi gördüğüne şahit oluyoruz. Diğer yönden şehrimizde tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek. Bu anlamda tarıma dayalı organize sanayi kurma çalışmasını başlattık. Aynı zamanda olmazsa olmazsa olan lisanslı depoculuk için yola çıktık ve yer arayışındayız. Önümüzdeki dönemde gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi. 
     Balsuyu, önümüzdeki dönemde de yeni borsa binasını Kahramanmaraş'a kazandıracakları müjdesini verdi. 
     Borsa seçimlerinin 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceğini hatırlatan Balsuyu, üyelerinin desteğiyle yeniden aday olduğunu sözlerine ekledi.