Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Aşkale ve Aziziye ilçelerindeki modern hayvancılık işletmelerini ziyaret etti. Akar, küçük işletmelerin verimli olabilmesi güç birliği yaparak birleşmeleri gerektiğini dile getirdi.

İl Müdürü Akar, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Erzurum ekonomisinde tarım ve hayvancılığın önemli yer tuttuğunu belirtti. Akar, ildeki besi üretiminin, ülkedeki kırmızı et üretimine büyük bir katkı sağladığını kaydederek, Erzurum’da yaklaşık 1 milyon 400 büyükbaş ve küçükbaş hayvan bulunduğunu söyledi. Hayvancılığın gelişmesinde Bakanlığın desteğinin önemli olduğuna vurgu yapan Akar, geçen yıl sadece anaç sığır, buzağı ve anaç koyun- keçi desteği olarak yaklaşık 26 milyon TL çiftçiye ödeme yapıldığını dile getirdi. Erzurum'daki orta veya büyük ölçekli modern hayvancılık işletmelerinin sayısının az olduğuna dikkat çeken Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü, küçük aile işletmeciliği tarzında hayvancılıkla, hayvansal gıda üretiminde yetersiz kalındığını vurguladı. Çiftçilerin güçlerini birleştirerek büyük çaplı işletmelere yönelmelerine işaret eden Akar, "Küçük işletmeleri bir organizasyonla büyütme mecburiyetimiz vardır. Bölgemiz et ve süt sektörlerinde fırsatlar bölgesi konumunda. Şehrimizde hayvancılık çalışmalarının geliştirilerek, güvenli, kaliteli ve sürdürülebilir bir şekilde yapılmasıyla karlılık artacaktır. Bu modern işletmelerimizin de bu kararlılıkta olduğunu görmekteyiz." dedi.

DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ

İşletme sahipleri ise girdi maliyetlerinin yüksek olduğuna değinerek, Bakanlığın desteğini beklediklerini anlattı. Bölge için kaliteli süt üretimi, besilik ve damızlık materyali hayvan sağlama adına çabaladıklarını sözlerine ekleyen işletme sahipleri, "Bölgemizdeki diğer çiftçilere örnek ve destek olmaktayız. Girdi maliyetlerinin düşürülmesini ve bakanlığın desteklerini bekliyoruz. Çünkü hayvansal üretim çok zor ve riskli." diye konuştu.