Küçükbay A.Ş., İhracatın Yükselen Yıldızları Ödülleri'nin "Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri" kategorisinin değişmeyen şampiyonu olarak büyük gurur yaşadı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “İhracat artıyor, Türkiye büyüyor. İhracatın önemine inanarak biz de büyüme hedeflerimizde emin adımlarla yol alıyoruz.” dedi. Hayata geçirdikleri yeni yatırımlar doğrultusunda yükselen üretim ve ihracat oranlarıyla hedeflerini daha da ileriye taşıdıklarını kaydeden Küçükbay, dünyadaki rekabet güçlerinin her geçen gün arttığına da dikkat çekti.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2014 yılı ihracat şampiyonlarını belirlediği törenin ardından bir değerlendirmede bulunan Ahmet Küçükbay, pazarın ve rekabetin gerektirdiği yeni yatırımlar ve yeni pazarlara açılma politikasıyla hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Şirket bünyesindeki Orkide ve Ekiz’in, yüksek kalite ve uygun fiyat anlayışından taviz vermeden tüm dünyanın takdirini toplamayı başarmış markalar olduğunu dile getiren Küçükbay, “100 milyon doları aşan ihracat rakamlarımızla Ege İhracatçı Birlikleri’nin Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri'nde açık ara ihracat şampiyonluğunu bir kez daha elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl bu rakamı daha yukarıya taşıyarak, ihracat şampiyonluğunu elden bırakmayacağız. Ayçiçeğinden mısıra, zeytinyağından margarine ve endüstriyel alana hitap eden ürün çeşitliliğimiz, önemli rekabet güçlerimizden biri. Uluslararası arenada en küçük detayları bile düşünerek hareket etmek gerekiyor. Küçükbay A.Ş. ailesi olarak özverili yönetim kadrolarımız ve personelimizle birlik içerisinde, ülkemizin geleceğine katkı sağlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘DÜNYA PİYASALARINDA YAŞANAN SIKINTILARA RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK’

Ege İhracatçı Birlikleri Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektöründe 2014 yılının ihracat şampiyonluğu ödülünü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun elinden alan Küçükbay A.Ş. Dış Ticaret Koordinatörü Ahmet Kuddusi Us ise şampiyonluğu 11. kez açık ara kazanan şirketin, büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde ayçiçek ve zeytinyağı talebinin artmasıyla birlikte önemli bağlantılar yaptıklarınıkaydetti. Ayçiçek, mısır ve zeytinyağının yanısıra ev dışı tüketimde kullanılan endüstriyel yağları ve margarin çeşitlerini de ihracat programına ekleyerek nüfusu yoğun pazarlara yönelen Küçükbay A.Ş.’nin, dünya piyasalarında yaşanan konjonktürel zorluklara rağmen ihracatta büyük başarı elde ettiğini dile getirdi. İsmi bile duyulmayan ülkelere satış yaparak ihracat portföylerini sürekli genişlettiklerini ve yeni pazarlara açılmanın önemini sergilediklerini sözlerine ekleyen Us, “Afrika’dan Uzakdoğu ve Ortadoğu’ya, Avrupa’dan Kuzey ve Güney Amerika’ya uzanan ihracat ağımızla dünya pazarlarında yağ alanında ülkemizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.