Orkide markalı ürünleriyle sıvı yağ pazarının lider oyuncusu Küçükbay Grup, sektörde kalite ve teknoloji odaklı büyümeye devam ederken problemlere de el atıyor. Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay’ın suyüzüne çıkardığı tağşiş konusu, Ankara’nın gündemine de oturdu. Tağşişin peşini bırakmayacağını söyleyen Küçükbay, “Kalite, ileri teknoloji, ürün çeşitliliği ve üstün kapasite anlayışımızla ülke ekonomisine katkı sağlamaya, tüketicilerimize de kaliteli ürünler sunmaya devam ederken sektörümüzün kanayan yarası tağşişle de savaşmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Devletimizin de desteğiyle bu hilebazların kökünü kurutacağız.” dedi.

Küçükbay, haziran ayından itibaren gündemden düşürmediği konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Marketlerden aldığımız örnekleri kendi laboratuvarlarımızda inceliyoruz, hassas kontrollerden geçiriyoruz. Takviye edici gıdalar, renklendiriciler ve tatlandırıcılarla insan hayatını tehlikeye düşürüp sağlığını bozacak türden ürünler piyasada satılıyor. Halkımız kandırılıyor, sağlığıyla oynanıyor. Buna ‘dur’ demek için hükümetimizin en üst makamından itibaren herkes ve sanayicilerimiz el ele vermek zorunda. Büyük firmalar, kendi branşlarındaki ürünleri bizim yaptığımız gibi tetkik ve tahlil ederse karşılaşacağımız manzarayı hayal bile edemiyorum.”

‘HALKIMIZ DUYARLI OLMALI’

Ahmet Küçükbay, merdivenaltı tabir edilen kayıtdışı ve hileli ürün üreten firmaların derhal tespit edilerek gereğinin yapılması konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet etti: “Gördüğü, bildiği, duyduğu merdivenaltı firmaları zabıtadan polise, Gıda Mühendisleri Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na kadar şikayet etmeli. Tüketicimiz uyanık olsun, gözünü bu hilebazlardan ayırmasın.” Ucuz yağ kullanımı konusunda da, "Aman dikkat." diyen Küçükbay, güvenilir ve bilindik markaların ürünlerini kullanmanın, hem sağlık hem de ekonomi açısından çok daha faydalı olduğunun altını çizdi.

‘BEKLENTİMİZ CAYDIRICI YAPTIRIMLAR UYGULANMASIDIR’

Küçükbay, özellikle 5, 10 ve 18 litrelik ambalajlı yağların yağ asitleri kompozisyonu kontrollerinde, yüzde 100’e varan oranda farklı yağlar çıktığının görüldüğünü aktardı. Denetim ve cezaların caydırıcı olması gerektiğini savunan Küçükbay, “Bu durumda cezai şartlar, mevcut yasalar çerçevesinde parasal anlamda bunu yapan üretici firmaya birincide 10, ikincide 20, üçüncüde 30 misli para ve meslekten men edilme gibi cezalar, yasal yaptırımlar uygulanmalıdır ki caydırıcı hale gelsin. Aksi halde bu işlere tevessül eden hilebazlar, bu haksız kazançtan ve halkımızı aldatmaktan asla vazgeçmezler.” diye konuştu.