Alüminyum sektörünün önde gelen isimlerinden Alkor Alüminyum, kurduğu güneş enerji santralini (GES) başarıyla hayata geçirdi. Toplam değeri 1 milyon 400 bin TL olan proje maliyetinin yüzde 50'si İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle karşılandı.

2013'te başladığı ve 1 yılda tamamladığı GES projesiyle, İzmir'deki fabrikasının elektrik üretiminin yüzde 30'unu güneş enerjisinden karşılayan Alkor Alüminyum, üretim masraflarını azaltarak, verimliliği artırdı. On bin metrekare alandaki fabrika binasının çatısına kurulan güneş enerji santralinin şu an yüzde 100 verimlilikle çalıştığını kaydeden Alkor Alüminyum Solar Departman Sorumlusu Serhan Daydal, “Fabrikamızın çatısında bulunan güneş enerji santralini bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. 495 KW'lık santral, tesisimizin kullandığı elektriğin yüzde 30'unu karşılıyor. Ömrü 25 yıl olan santralimizde depolama yapmıyoruz. Üretilen elektrik anlık olarak tüketiliyor.” diye konuştu.

Toplam 1,4 milyon TL kaynak aktarılan projenin 3 yılda kendini amorti edeceğini ifade eden Daydal, “Güneş enerji santralleri de doğa dostu ve çevreci. Çatıya kurulduğu için tarım arazilerini öldürmüyor ve kurulduğu alanda sera gazı oluşturmuyor. Bunların yanı sıra; ciddi oranda ekonomik fayda da sağlıyor.” dedi. Alüminyum konstrüksiyon ve metal işleme alanlarında sektörünün önde gelen firmalarından olan Alkor Alüminyum, üretiminin yüzde 40'ını Avrupa, Afrika ve Asya'ya ihraç ediyor.