Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile kurbanlıklar, hayvan pazarında görücüye çıktı. Bayrama sayılı günler kala canlı hayvan pazarında hareketlilik başladı.

Samsun'un Havza ilçesi canlı hayvan pazarında görücüye çıkan kurbanlık hayvanlar için satıcı ile alıcı arasında kıran kırana pazarlıklar devam ederken, hayvan pazarında büyükbaş kurbanlık hayvanların fiyatı 3-12 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar ise 500-2 bin lira arasında değişiyor.

Büyükbaş hayvan besicisi Ahmet Güvenç, fiyatların piyasa şartlarında normal olduğunu belirterek, “Kurban Bayramı'nın iyice yaklaşması ile fiyatların artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız şu an piyasa şartlarına göre normal. Şu an pazarda büyükbaş hayvanlar 3 bin 500 ile 9 bin lira arasında. 15 bin liraya kadar da hayvan var ama onlar imkanları olanlar için. Bu sene fiyatlardan ötürü büyükbaş hayvana fazla talep yok.” dedi.

Küçükbaş hayvan besiciliği yapan Yılmaz Dikici, besi yaptığı küçük baş hayvanların cins ve kaliteli olduğunu anlatarak, ''Elimde bulunan koç Şarole (Charollais) dediğimiz ırktandır. Bu hayvanda et verimi yüksek, canlı olarak 90 kilo geliyor. Kesildiğinde ise 45 ile 50 kilo arasında değişiyor." diye konuştu.

Küçükbaş besicisi olan Zeki Arslan ise küçükbaş kurbanlıklarda fiyatların 500 lira ile 2 bin lira arasında değiştiğini vurgulayarak, “Allah bereket versin, kazancımız var. Eğer bir kişi alım satım yapıyorsa bu işten kar edemez. Bizler kendi mallarımızı sattığımız için kar ediyoruz. Bu sene küçükbaş kurbanlıklara rağbet var.” ifadelerini kullandı.