Karadeniz Bölgesi'nde yer alan 18 ilde uygulanan Mera Islah ve Amenajman Projeleri'nin değerlendirildiği ve ıslah amaçlı kiralamalar konularında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri için toplantı düzenlendi.

Samsun Grand Deluxe Amisos Hotel’de düzenlenen ve üç gün süren toplantıya Ankara Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır Mera Dairesi Birim Koordinatörü Türkay Karaca, İl Müdürü Kadir Güven, İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Şahin Gizlenci ile Tokat GOP üniversitesi Ziraat fakültesi Öğretim Üyesi elemanlarından Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Elemanlarından Doç. Dr. Metin Deveci ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi elemanlarından Doç. Dr. Ferat Uzun, TAGEM temsilcisi ve Karadeniz Bölgesi illerinden gelen şube müdürü ve teknik elemanlar katıldı.

Toplantının ilk gününde selamlama konuşmaları sonrasında illerini temsilen gelen temsilciler, illerinde gerçekleştirilmiş olan ve halen devam etmekte olan ıslah projeleri hakkında sunum yaptı. Daha sonra ise ıslah projeleri sırasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantının ikinci gününde Bafra İlçesine teknik gezi düzenlendi. Gezi kapsamında Kızılırmak deltasında yer alan kuş cenneti gezen ekiplere bölge hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Bafra İlçesi Türbe-Sarıkaya- Şeyhören Mahalleleri içerisinde yer alan ve halen ıslah çalışmaları devam eden mera gezildi. Toplantının üçüncü ve son gününde ıslah amaçlı kiralamalar, karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri masaya yatırılarak geniş çerçeveli bir değerlendirme yapıldı.