İlimiz Merkez, Pazarcık ve Türkoğlu İlçesi ve köylerinde yoğun bir şekilde ekimi yapılan kırmızıbiber birçok çiftçi ailesinin geçim kaynağı olmakta.

İlimiz tarım potansiyelinde önemli bir yere ve öneme sahip olan, ilimiz adı ile anılan kırmızıbiber yetiştiriciliği Kahramanmaraş'ın geleneksel bir ürünü haline gelmiştir. Tadı acıda olsa bir o kadar narin olan Maraş Biberi, ildeki yaklaşık 60 adet fabrikada işlenerek yurt içi ve yurt dışında tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Kalite özellikleri nedeni ile son yıllarda Avrupa Birliği ülkelerine yapılan kırmızıbiber ihracatı ile Ülke ekonomimize döviz girdisi sağlanmaktadır.

 

2012 yılı itibari ile yaklaşık 6.000 dekar alandan ortalama 15.000 ton yaş kırmızıbiber elde edilmesi bekleniyor.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, yaptığı açıklamada, "Maraş Biberi"nin kent için çok önemli bir ürün olduğunu belirtti. Kahramanmaraş denince akla gelen 3-4 üründen birinin kırmızı biber olduğunu ifade eden Emiralioğlu, "Mart ayında başlayan sürecin artık sonuna geldik. Şu anda ilimizde kırmızı biber hasadı tamamlandı. Biz de Kahramanmaraş'ın geleneksel ürününün daha da katma değer kazanması için gayret ediyoruz" diye konuştu