Samsun'un Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan ve beraberinde daire müdürleri ile Bafra Orman Müdürlüğü fidanlık şefliği Kuş Kayası Fidanlığını ziyaret etti. Ziyaret esnasında alanı gezen ve yapılan çalışmaları yerinde gören Kaymakam Arslan fidanlık sorumlusu Murat Koçoğlu’ndan gerekli bilgileri aldı.

Fidanlık sorumlusu Murat Koçoğlu yaptığı açıklamada, Bafra Fidanlık Orman Şefliği Kuş Kayası Fidanlığının 18 hektar olup, 1982 yılında kurulduğunu belirtip, "Burada 7 Nisan 2015 tarihinden itibaren İş-Kur destekli 15 kadın ve 5 erkek işçi çalışmaktadır. Faaliyetlerimiz arasında sarıçam, karaçam, kayın, kestane, ıhlamur yetiştirmekteyiz. Ayrıca daha çok erozyonla mücadele kapsamında mahlep fidanı da yetiştirilmektedir.’’ dedi.

Açıklamalar sonrasında Kaymakam Halis Arslan ekimi yapılan 18 hektarlık alanları gezdi ve işçilerle yaptıkları işlevler konusunda sohbet etti. Programa Kaymakam Halis Arslan, Bafra Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Bafra Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Tarım Müdür Vekili Uğur Akın, Bafra Fidanlık Şefi Fatma Kolat ve Fidanlık Şefi Sorumlusu Murat Koçoğlu katıldı.