CHP Kütahya milletvekili adayı A. Fazıl Kasap, "Çini sektörü 20 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Sektör seçimden seçime hatırlanıyor. Vergi alınmaması gereken bir sektör olduğu söylenerek seçim yatırımı olarak çiniciler aldatılmaktadır." dedi.

Kütahya'da çinicilik sanatında kayıt dışının çok fazla olduğunu söyleyen Kasap, "Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) çini işleme sanatıyla uğraşan bir çalışanı, maden sektöründe çalışan bir işçiyle aynı sınıfta değerlendiriyor. Maden işçisinin yatırdığı SSK primini yatırıyor. İş güvenliği anlamında SGK onlardan ne istiyorsa çinicilerden de aynı prosedürleri istiyor. Bu doğru değil. Devletten gereken desteği alamayan sektör mağdur ediliyor. Sanatsal anlamda iş yapan çini sektöründe vergi yükü azaltılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Seçim zamanlarından vergi konusunun ciddi ciddi seçim malzemesi olarak dillendirildiğini ancak seçim sonrası rafa kaldırıldığını dile getiren Kasap, "Sizden ne SSK ne de vergi alınmaması gerektiği söylemleri seçim bittikten sonra unutuluyor. Israrla vurguluyorum, çinicilik işi bir sanattır. Fabrika gibi düşünülmemeli. Çini işlemeciliğinde el emeği göz nuru var." diye sözlerini tamamladı.