Kuveyt Evkaf Bakanı Vekili Dr. Adel Al Falah, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi.
Yazı Çekirge semtindeki konutunda ailesiyle birlikte getiren Bakan Vekili Dr. Adel Al Falah, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Turizmci Hasan Erdem’in eşlik ettiği Dr. Adel Al Falah, Bursa’nın Arap coğrafyasında adeta cennet kabul edildiğini ifade etti.
Al Falah, “Bursa’nın kalbi olan Osmangazi ilçesinin son yıllardaki çalışmalarını hayranlıkla takip ediyorum. Osmangazi ilçesi tarihi eserleri, parkları, caddeleri ve yeni yapılan modern konutlarıyla her yıl bir önceki yıla göre daha bir güzelleşiyor, kendini daha bir yeniliyor. Osmangazi’deki bu güzel değişimleri Kuveyt’teki idareci dostlarımla paylaşıyorum. Kuveyt şehrimizde 6 merkez ilçemiz var. Kuveyt ve Osmangazi arasında kurulacak kardeşlik, dostluk ve işbirliği köprüsüyle birbirimize faydalı olabiliriz. Kuruluşu milattan öncesine dayanan köklü bir geçmişe sahip olmanın yanı sıra, geleneksel kültüründen kopmayan bu güzel şehri modern şehircilik anlayışıyla güzelleştiriyorsunuz. Bilgi, deneyim ve tecrübelerinizden faydalanmak adına sizi ve ekibinizi Kuveyt’e davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bakan Vekili Dr. Adel Al Falah nezdinde Osmangazi’de ikamet eden ve benzer duyguları paylaşan bütün Ortadoğulu ve Arap misafirlere teşekkür etti. Osmangazi’nin, her yıl Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından aldığı göçlerin de etkisiyle çok hızlı büyüyen hareketli ve bir o kadar da bereketli bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Hatırlarsanız bundan 2 yıl önceki görüşmemizde sizlere proje ve hedeflerimizden bahsetmiştim. Kentsel dönüşüm projelerimiz sadece Bursa’nın değil Arap coğrafyasının da gözdesi haline geldi. Hedefimiz, tarihi ve doğal zenginliklerini koruyarak bu şehri yeniden inşa etmek” dedi.