GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, "KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi"nin (KUYAP) KOBİ'ler ve Türkiye açısından başarıya ulaşmış çalışma olduğunu bildirdi.

Konukoğlu, Avrupa Birliği ile Türkiye ortaklığında finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumluluğunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen (TOBB), KUYAP Projesi'nin Ankara'daki kapanış toplantısına katıldı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz'dan plaketini alan Konukoğlu, daha sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma adına insan kaynaklarına yatırımda bulunarak iş verenle çalışanların uyum yeteneğini artırmak amacıyla 2 yıl önce başlatılan KUYAP Projesi'nden yararlı sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Küresel ekonomide şirketlerin ayakta kalabilmek ve piyasada yerlerini korumak için rekabet güçlerini artırması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, bunun da piyasalardaki değişimler karşısında, esnek ve yenilikçi bir yapıya sahip olmaları ve uyum sağlayabilme yeteneklerine bağlı olduğunu aktardı.

İşletmeleri küresel iş ortamına hazırlayan KUYAP'ın doğru zamanda hayata geçirilen bir proje olduğunu bildiren Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Odamıza üye 150 firma ile Eğitim İhtiyaç Analizi Anketi yapıldı. Eğitimlerde başarılı olan işletme sahibi ve çalışanlar İrlanda, İspanya, İtalya, Avusturya ve İngiltere'nin yanı sıra, ülkemizde Eskişehir ve Bursa'da çalışma ziyaretlerine katıldılar. İyi uygulama örneklerini yerinde incelediler. Proje kapsamında, 5 gün süren Eğiticilerin Eğitimi çalışması yapıldı. Gaziantep Sanayi Odası, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları personelinin proje kapsamında eğitmen olması sağlandı. Bu arada, projenin ana faaliyeti olan işveren ve çalışanlara yönelik düzenlenen İş Geliştirme Programı eğitimleri de tamamlandı. Bu sayede Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 1375 kişiye eğitim verildi."

Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması için daha yüksek oranlarda ve istikrarlı büyümesi gerektiğine işaret eden Konukoğlu, "Yenilikçi ve uluslararası alanda rekabetçi KOBİ'ler ekonominin en önemli büyüme motorlarıdır. Firmalarımızın iş modeli, strateji ve süreçlerini, hızla değişen rekabet koşullarına uyum sağlayacak biçimde şekillendirmeleri, sürdürülebilir rekabet gücü için şarttır. Bunun için işletmelerimizi, çağın gereklerine hazırlayacak bu tür projelerin sayısını artırmamız ve daha fazla desteklememiz gerekmektedir. Bu anlamda KUYAP, KOBİ’lerimiz ve Türkiye açısından başarıya ulaşmış bir projedir" ifadelerini kullandı.