Brisa’nın lastik sektöründe 41’inci yılını kutlayan markası Lassa, çiftçileri doğru tarım hakkında bilgilendirmek ve trafikte güvenle yol almalarını sağlamak amacıyla yollara düştü. Lassa ekibi, 'Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam' projesi kapsamında, Adana’da 9 köyü ziyaret etti.

Römorkların karanlıkta fark edilmemesi nedeniyle yaşanan kazalara dikkat çeken ve 2014 yılında toplam 4 bin 10 traktör römorkuna reflektör montajı gerçekleştiren Lassa, 140 köyde 7 bin 500 çiftçiye ulaşarak 170 saat verimli tarım eğitimi verdi. Lassa ekibi, bu yıl da ziraat mühendisleri eşliğinde 20 ilde 156 farklı noktayı dolaşmak üzere çıktığı rotasının Adana ayağını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında ekibin rotası Adana’nın Kocaveliler, Çakalcı, Emelcik, Çukurköprü, Çiyanlı, Tozlu, Hacubeyli, Çokak, Çukurköprü köyleri oldu. Çiftçilere bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti verildi. Ardından, geçen yıl olduğu gibi traktörlerin yoldaki görünürlüğünü artırmak amacıyla reflektör montajı gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında dart oyunu ile çiftçilerin eğlenceli vakit geçirmesi sağlandı.

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, Brisa’nın topluma değerler sunma misyonuyla çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutta sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek projeyi şöyle anlattı: "Çiftçimizin verimini artırmak bizim de sektör olarak üzerinde çalıştığımız bir alan. Traktör lastiklerinin kullanım amacına uygunluğu, sağlamlığı ve kalitesi, verimliliği artıran bir faktör. Bu nedenle çiftçilerimize en uygun ürün ve hizmetleri tasarlayarak, ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz."