Bu yıl ikincisi düzenlenecek LeMit Gıda Sektörü Fuar ve Forumu 10 -11 Mayıs arasında Düsseldorf yakınlarındaki Neuss Swissotel`de yapılacak. LeMit yönetim kurulu, eyalet başkenti Düsseldorf ve Köln’ün Ruhr bölgesine ve Benelüks ülkelerine çok yakın olması nedeniyle Rhein-Kreis Neuss ticaret güzergâhının Almanya’nın en verimli yerlerinden bir tanesi olduğunu ifade etti. Neuss Kaymakamı Hans-Jürgen Petrauschke, böyle bir organizasyon için ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

LeMit Gıda Sektörü Fuar ve Forumu 10 -11 Mayıs tarihlerinde Düsseldorf şehrinde kapılarını şirket ve ziyaretçilerine açıyor. İlki Mayıs 2014’te düzenlenen LeMit Fuar ve Forumu Avrupa Türk gıda sektörünü kendi içinde buluşturuyor. Fuara Almanya’nın EDEKA ve REWE gibi sektördeki güçlü firmaları da katılarak üretici ve toptancı gıda şirketleri ile bir araya geliyor. Bu yıl düzenlenecek fuar öncesi Kuzey Ren Vestfalya Ekonomik Bakanı, Garrelt Duin, ve Neuss Kaymakamı Hans-Jürgen Petrauschke ve fuar organize sorumlusu Robert Abts ve LeMit Yönetim Kurulunun organizesi ile fuarın yapılacağı Rhein-Kreishaus’da birlikte basın açıklaması yaptı.

Neuss Kaymakamı Petrauschke, böyle bir organize için ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, “Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu’nun (BUV) Düsseldorf’ta yaptığı başlangıcın ardından düzenlenecek 2. LeMit Almanya Fuarı için Rhein-Kreis Neuss’u seçmiş olması beni çok memnun ve mutlu etmiştir. Bu etkinliğin galası tam da isabetli bir şekilde ‘Food City’ ismiyle de anılan Neuss ilçe merkezinde düzenlenecek olması, apayrı bir güzellik.’’ şeklinde konuştu.

‘‘LeMit Almanya fuarının bütün ziyaretçilerine şimdiden Rhein-Kreis Neuss’a hoşgeldiniz diyorum” diyen Kaymakam Petrauschke, “Bu organizasyonun öncülerine, 2015 fuarının çok başarılı geçmesini diliyorum ve bu vesileyle; hem yerel hem de uluslararası küçük ve orta ölçekli şirketlere, iş bağlantıları kurma ve yeni müşteriler hakkında bilgi edinme fırsatını sunan bu forum için de çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Fuar ve organizasyondan sorumlu ekonomist Robert Abts, eyalet başkenti Düsseldorf ve Köln’ün Ruhr bölgesine ve Benelüks ülkelerine çok yakın konumda olması nedeniyle Rhein-Kreis Neuss ticaret güzergahının Almanya’nın en verimli yerlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Abts, “Dünya genelinde şöhrete sahip çok sayıda şirketin, Avrupa ve Almanya merkezleri kendilerine burasını ideal mesken edinmişlerdir. 8 milyonu aşkın insanın yaşadığı bu bölgede, yüksek düzeyde kalifiye iş gücü, çok sayıda orta ölçekli şirketi kapsayan sağlıklı bir sektör potansiyeli ve devasa bir pazar vardır.” dedi.

Rhein-Kreis Neuss’un günümüzde de gıda sektörünün güçlü bir lokomotifi olduğunu belirten Abts, “ Yaklaşık dört bin 500 kişi gıda sektöründe çalışmaktadır. Gıda şirketleri için önemli bir lojistik işlevini yerine getiren Neuss Limanı özellikle büyük öneme sahiptir.” dedi. BUV e.V. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hakan Elmacı, katılımcılara LeMit’in geçmişten bugüne çalışma ve fuar organizeleri ile yaptığı çalışmaları görsel verilerle anlattı.

LeMit Almanya Gıda Fuarı ve Forumu’nun yerel ve uluslararası küçük ve orta ölçekli firmaların katıldıkları bir organizasyon olduğunu söyleyen Dr. Elmacı, “Fuar katılımcılarına kendi ürünlerini, Almanya ve Avrupa piyasasına tanıtabilme ve ticaret yapabilme imkanı sunmaktadır. LeMit, lokal ve uluslararası ticari ortaklıkların oluşması için organize ettiği ikili iş görüşmeleri ile (B2B-Meetings) farkını ortaya koymaktadır.” dedi. BUV – Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Koordinatörü Tekin Ataç da LeMit’in düzenlediği fuarlarda dünyadaki gıda şirketlerinin bir araya geldiğini ve karşılıklı bağlantı kurma fırsatlarını sağladıklarını söyledi.