Dünyanın Aldi’den sonra ikinci en büyük süpermarketi olarak bilinen Lidl, kalitede birinci oldu. Stiftung Warentest’in test puanlarını analiz eden bir internet kıyaslama portalı, Lidl’ın mallarının Rewe, Aldi, Penny ve diğerlerinden daha kaliteli olduğu sonucuna vardı.

‘vergleich.org’ adlı kıyaslama portalı Stiftung Warentest’in 60 test değerlendirmesini temel alarak süpermarketlerin kendi markalarının kalitesini araştırdı. Araştırma sonucunda Lidl 2,49 ortalaması ile birinci oldu. Lidl’ı 2,56 ile Aldi Nord, 2,61 ile Rewe ve 2,62 ile Penny takip etti. Edeka, Aldi Süd ve Netto ortalarda yer alırken, en düşük puanı 2,99 ile Real aldı.

‘vergleich.org’a göre müşterilerin mağazaların kendi markaları söz konusu olduğunda tasarruf etmeleri mümkün. Bu mağazalar genellikle ucuz veya orta ölçekte markalar sunuyor. Buna göre Rewe’nin orta ölçekli bir markası olan ‘Rewe Beste Wahl’, Rewe’nin ucuz markası ‘Ja!’ya göre yüzde 73,3 oranında daha pahalı. Real’de de aynı durum söz konusu. Bu mağazanın orta ölçekte bir markası olan ‘Real-Quality’, ucuz marka olan ‘Tip’e göre yüzde 110 oranında pahalı.