Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, liranın dolara karşı eridiğini vurguladı. Özkaya, “Merkez Bankası’nın hamleleri ile liranın değer kaybı ilk 6 aya göre daha sınırlı olabilir.” dedi

Özkaya, Lübnan merkezli Bank Audi’nin Türkiye iştiraki Odeabank’ın 6 ayına ait rakamları paylaşırken ekonomiye de değindi. Özkaya, makro ekonominin iyi durumda olduğuna işaret etti. Buna rağmen Türkiye için Avrupa ve Çin odaklı risklerin devam ettiğini dile getirdi. Hem bu risklerin hem de FED‘in faiz kararlarının tartışıldığı 6 ayda Odeabank büyümeye devam etti. Hüseyin Özkaya’nın açıklamalarına göre banka, bu dönemde aktiflerini yüzde 42,5 arttırarak 29 milyar liraya getirdi. 20,4 milyon lira net kâr elde Odeabank, kredilerini yüzde 39,5 artışla 20 milyar liraya ve mevduatlarını ise yine yüzde 39,5 artışla 23,5 milyar liraya taşıdı. Kredi mevduat rasyosu yüzde 85 olurken, geçen sene 318,4 milyon liraya denk gelen şube başına kredi miktarı ise 377 milyon lirayı buldu.

Öz kaynaklarını yüzde 30,7 artışla 2,5 milyar lira, eleman adetlerini bin 504 ve şube adedini 53 olarak sıralayan Özkaya, “Rakamlarda senenin geri kalanında ilave iyileşmeler ümit ediyoruz. Belirsizliklerle dolu ekonomik konjonktüre karşı ilk 6 ayda elde ettiğimiz başarılardan mutluyuz.” dedi.