Almanya'da Kokpit Birliği (VC), dün Lufthansa ile sürdürdüğü toplu sözleşmelerin tekrar başarısız olduğunu açıkladı. VC, pilotların her an greve gidebileceklerini bildirdi. Anlaşmazlığın ana sebebi, Lufthansa'nın uçaklarını ve bununla birlikte iş yerlerini yurt dışına kaydırma planından vazgeçmemesi olduğu bildirildi. İş yerlerini yurt dışına kaydırma planının daha önce Lufthansa ile yaptıkları ittifakın tam tersi olduğunu belirten VC Sözcüsü Markus Wahl, yönetim kurulunun ortak çözümler aramak için çaba sarf etmediğinden yakındı.

Wahl, müzakerelerin geçen sene nisan ayındaki duruma geri döndüğünü bildirirken, grup yöneticilerinin anlaşmazlığın tırmanmasında tamamen sorumlu olduğunu dile getirdi. Grev tehditlerini üzüntüyle karşıladıklarını açıklayan bir Lufthansa sözcüsü ise yaptıkları teklifin, aksine VC tarafından kabul edilmediğini söyledi. Pilotların muhtemel grevlerinden sadece müşteriler, şirket ve çalışanlarının zarar göreceği ifade edilirken, bu durumdan sadece rakip firmaların mutlu olacağına dikkat çekildi.

Lufthansa, görüşmelerin devam ettirilmesi için sendikanın yeniden masaya oturması için çağrıda bulundu. Pilotların daha önce 12 kez greve gitmesi sonucu Lufthansa 300 milyon Euro zarar etmişti.