Alman Pilot Sendikası Cockpit Birliği (VC), ülkenin en büyük havayolu şirketi Lufthansa çalışanlarına yarın iş bırakma eylemi için çağrıda bulundu.

VC, grevin sadece Almanya genelinde Lufthansa’nın kısa ve orta mesafeli tüm uçuşlarını etkileyeceğini, Germanwings ve Eurowings şirketlerini grevden etkilenmeyeceğini haber vermişti. Ancak Lufthansa, Germanwings tarafından işletilen uçuşların da grevden etkileneceğini bildirdi. Seferlerin sadece üçte biri gerçekleştirilebilecek.

VC ile Lufthansa, grupta çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğine geçiş sürelerinde yaklaşık bir yıldır anlaşmaya varamıyor. VC, Lufthansa’nın 55 yaşında emekliliğe ayrılmayı ve maaşların yüzde 60’ını almayı sağlayan 50 yaş planını sürdürmesini istiyor. Lufthansa ise pilotlarda en erken emekliğe ayrılma yaşını 55’ten 60’a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşını da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Lufthansa ile VC arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması sonrası pilotlar değişik aralıklarla greve gitmiş ve binlerce uçuşların iptaline sebep olmuştu.