İZFAŞ tarafından TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle düzenlenen, 165 firmanın katılımcı olduğu Minex–6. Madencilik Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı devam ediyor. İki yılda bir düzenlenen fuarın en gözde standı ise yer altındaki bir galerinin havalandırma, taşıma ve nakliye sistemleriyle birebir kopyası olan maden ocağı oldu. Fuarda sadece 15 metrelik bölümünün sergilendiği maden ocağı, Avrupa’da kullanılan ve Türkiye'de nadir ocaklarda olan son teknolojiye sahip. Maden ocağı, yer altında çalışanı yer üstünden takip edebilen ve yer altında olan her olayı anında yer üstünde görüntüleyen özelliğiyle ilgi çekti. Dünyada madencilik sektörünün, yer altı kömür madenciliği teknolojisinde geldiği son nokta olan hidrolik tahkimat, Minex fuarında sergileniyor. 30 ton ağırlığındaki yer altı hidrolik tahkimat, günde 2 bin 500 tona kadar kömür çıkarabiliyor.

Türkiye’nin yanısıra ABD, Almanya, Çin, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İran, İngiltere, İsveç, İtalya ve Çek Cumhuriyeti’nden milli katılımın olduğu fuara, ilk gün ABD, Almanya, İngiltere, Çin, İran, İrlanda, İtalya, Japonya, Polonya, Rusya ve Yunanistan ile Türkiye'den 33 ilden profesyonel ziyaretçiler geldi.

Öte yandan bugün sona erecek 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu ise sektöre ışık tutan yaklaşımlarıyla fuarın akademik ve sektörel altyapısına destek verdi. İzmir, madencilik sektörünün gelişmesine, profesyonel ziyaretçiye açık, kapsamlı bir ihtisas fuarı ve önemli bir sempozyumla destek oldu.

16 Mayıs 2015 Cumartesi günü sona erecek Minex, 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.