Türkiye’nin en yeni, en büyük ve en modern fuar kompleksi olan Fuar İzmir’de, Minex-6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle 14–16 Mayıs 2015 arasında devam edevek fuar, madencilik sektörünün temsilcilerini buluşturacak.

İki yılda bir düzenlenen fuar, beşinci yılında ilk yıla göre metraj açısından beş kat büyüdü. Geçen yıl, 14 bin 500 metrekare alanda yapıldı. Bu yıl ise Fuar İzmir’in A holünde açılacak Minex'in, 23 bin metrekarelik alanda düzenlenmesi hedefleniyor. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak fuarda metalik madenler, endüstriyel, kimyasal, gübre sanayisi hammaddeleri, seramik refrakter, cam sanayisi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddelerinden kıymetli taşlar ve prokspeksiyon, maden işletme, sondaj ve cevher hazırlama, zenginleştirme makineleriyle iş sağlığı ve güvenliği malzemeleri sergilenecek. Üç gün sürecek fuarın daha çok katılımcıyı ve ziyaretçiyi biraraya getirmesi amacıyla İZFAŞ, madencilik sektörünün hedeflerine uygun olarak yurtiçi ve yurtdışı hedef pazarlarda tanıtım ve ziyaretçi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

FUAR VE SEMPOZYUM BİRARADA

Minex Fuarı ile eşzamanlı olarak TMMOB Maden Mühendisleri Odası ve Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından, 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu da düzenlenecek. Uluslararası delegasyonun katılacağı sempozyumda endüstriyel hammadeler sektöründe yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri, endüstriyel hammaddelerin üretim, hazırlama, zenginleştirme, değerlendirme alanlarında yapılan araştırmaların ve en son bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yer aldığı konular işlenecek. Sempozyum, sektöre ışık tutacak yaklaşımlarıyla fuarın akademik ve sektörel altyapısına destek verecek.