Minex-6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 14 Mayıs 2015 tarihinde açılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Minex’e, 11 ülkeden 160 firma katılıyor. Sadece sektöre yönelik profesyonel ziyaretçiye açık olan Minex, Fuar İzmir’in A holünde yapılacak. Düzenlendiği ilk yıl olan 2005'ten bu yana ilk defa Çek Cumhuriyeti'nden milli katılım organizasyonu olacak. Sektörün en güçlü 12 Çek firması, fuarda ürün ve teknolojilerini tanıtacak. Milli katılım gösteren firmaların ürün gruplarında ekskavatörler, bant sistemleri, madencilik ekipmanları, enerji destek ekipmanları, yer altı ekipmanları, konveyörler, yüzey ekipmanları, taşıma kaldırma ekipmanları, maden teknolojileri, madencilik makineleri ve sondaj makineleri yer alacak. 16 Mayıs Cumartesi günü sona erecek Minex'te, yüksek maden potansiyeline sahip Türkiye'nin madencilik sektöründe faaliyet gösteren firmalar da yer alacak. Katılımcılar, fuar süresince ürün ve hizmetlerini tanıtırken yeni işbirliği imkanları elde edecek.

Fuara alım heyeti çalışmaları kapsamında Azerbaycan, İran, Rusya ve Kazakistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerden profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Üç gün sürecek fuarda sergilenecek ürün grupları ise şunlar: Metalik madenler, endüstriyel ve kimyasal gübre sanayisi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayisi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddelerinden kıymetli taşlar ve prospeksiyon, maden işletme, sondaj ve cevher hazırlama, zenginleştirme makinaları ile iş sağlığı ve güvenlik malzemeleri.

‘SEMPOZYUM SEKTÖRE IŞIK TUTACAK’

6. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile aynı tarihlerde düzenlenecek 9. Uluslararası Endüstriyel Hammaddeler Sempozyumu ise sektöre ışık tutacak yaklaşımlarıyla fuarın akademik ve sektörel altyapısına destek verecek. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü ve İZFAŞ işbirliğiyle 14-15 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak bilimsel şenliğe, altı ülke ve Türkiye'den 300’ün üzerinde madenci, delege olarak katılacak. Sempozyumda beş yabancı ve 67 yerli bildiri sunulacak. Dokuz oturum olarak Fuar İzmir’in A ve B holleri seminer salonlarında yapılacak sempozyum, sektörün bütün aktörlerini aynı platformda buluşturacak.