Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda(TTK) çalışan maden işçilerinin 9 Mart 2015 tarihinde başlattığı imza kampanyasında toplanan 45 bin imza dosyası, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanlığı’na teslim edildi.

“TTK’ya en kısa sürede ve yeterli sayıda işçi alınması, maden işçileri arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi, eşit işe eşit ücret uygulanması, gruplu çalışan işçilerin daimiye geçirilmesi, kıdem tazminatı ve TTK’nın özelleştirilemeyeceği ve satılamayacağı” sloganıyla başlatılan imza kampanyasında toplanan 45 bin imza, işçilerin üye oldukları GMİS Yönetim Kurulu’na teslim edildi.

Maden işçilerinin topladığı imzaları, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ teslim aldı. GMİS Salonu’nda gerçekleştirilen imza teslim törenine çok sayıda maden işçisi de katıldı.

Burada bir konuşma yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “Sizlerin bir duyarlılık göstererek hem işyerlerine sahip çıkma adına hem de geleceğiniz için bir şeyler yapma adına çaba harcamanız ve sendikanızla kaynaşmanız bizleri mutlu etti. Zor bir dönemden geçtiğimiz şu son günlerde bu birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Hepinize duyarlılığınız nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.

İmza kampanyasını düzenleyen maden işçileri adına konuşan İsmet Hacıbektaşoğlu, “9 Mart 2015 tarihinde maden işçileri olarak Zonguldak’ta bir imza kampanyası başlatmıştık. İmza kampanyasını başlatırken amacımız; TTK’nın günden güne eritilmesine karşı sesimizi yükseltmek, maden ocaklarının yaşatılması için Zonguldak halkını duyarlı kılmak, işsizliğin yüksek olduğu Zonguldak’ta istihdamın artırılmasını sağlamaktı. Biz bunu sendikamıza alternatif bir güç olarak yapmadık. Biz bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük ve 35 günlük süre içinde 45 bin imza topladık.” diye konuştu.

Topladıkları imzaların birer örneklerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Zonguldak mitingleri sırasında teslim ettiklerini, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na İl Başkanlığı aracılığıyla ulaştırdıklarını belirten Hacıbektaşoğlu, imzaların bir örneğini sendikaya teslim ettiklerini kaydetti.